Category Archives: Lajmet e fundit

07 Jun
0

DITA E PARË BOTËRORE E SIGURISË USHQIMORE – 7 QERSHOR 2019 🍎

  Siguria ushqimore është çështje e të gjithëve Mënyra se si një ushqim prodhohet, ruhet, trajtohet dhe konsumohet ndikon në sigurinë e ushqimit tonë. Përmbushja e standardeve ushqimore globale, vendosja e sistemeve efektive të kontrollit të ushqimit, duke përfshirë gatishmërinë ...

Lexo më shumë
07 Jun
0

AKU BLLOKON DHE KTHEN NË VENDIN E ORIGJINËS 5.6 TON PRODUKTE NGA TURQIA, ISHIN TË PASIGURTA PËR KONSUM

  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet rigoroze në Pikat e Inspektimit Kufitar me qëllim parandalimin e futjes në Shqipëri të produkteve ushqimore që nuk përmbushin kërkesat ligjore të sigurisë ushqimore dhe janë të pasigurta për konsum. Nga kontrollet e ...

Lexo më shumë
05 Jun
0

MBARËVAJTJA E SEZONIT TURISTIK, AKU VIJON KONTROLLET NË DURRËS

Në zbatim të planit të masave për të siguruar mbarëvajtjen e sezonit turistik 2019 dhe garantimin e qytetarëve për sigurinë ushqimore, Drejtoria Rajonale e AKU Durrës ka ushtruar kontroll në dy Operatorë të Biznesit që tregtojnë produkte ushqimore. Nga kontrolli ...

Lexo më shumë
05 Jun
0

RAPORTI I EFSA – ECDC MBI SHËRTHIMIN NË DISA VENDE TË LISTERISË

EFSA ka publikuar një raport mbi një vlerësim te përbashkët me ECDC, mbi shpërthimin e “Listeria monocytogenes”në disa vende, që lidhet me konsumin e produkteve të peshkut – të tymosur në të ftohtë. Trofte dhe salmon i tymosur në të ...

Lexo më shumë
01 Jun
0

FUND MASHTRIMIT USHQIMOR, RASTI I YNDYRËS BIMORE

Skema e mashtrimit ushqimor zbuluar nga 5 inspektime të AKU-së. Si shitet margarina me yndyrë bimore për gjalp. Ky produkt ushqimor importohej nga Ukraina, me mangësi në dokumentacionin shoqërues (certifkatë sigurie ligjërisht të pavlefshme); deklarohet në doganë si “yndyrë bimore”; ...

Lexo më shumë