Bashkimi Europian ka një nga standardet më të larta të sigurisë ushqimore në botë – kryesisht falë legjislacionit të BE-së në fuqi, i cili siguron ushqim të sigurt për konsumatorët e tij. Një mjet kyç për të siguruar rrjedhën e informacionit, për të mundësuar reagim të shpejtë kur zbulohen rreziqe për shëndetin publik në zinxhirin ushqimor është RASFF – Sistemi i Njoftimit të Shpejtë për Ushqimin dhe Ushqimin për kafshë.

Krijuar në vitin 1979, RASFF mundëson që informacioni të ndahet në mënyrë efikase midis anëtarëve të tij (autoritetet kombëtare të sigurisë ushqimore të Shteteve Anëtare të BE-së, Komisionit, EFSA, ESA, Norvegjia, Lihtenshtajni, Islanda dhe Zvicra) dhe ofron një shërbim gjatë gjithë kohës për të siguruar që njoftimet të dërgohen, dhe në fund të njoftohen masat e marra nga çdo shtet. Falë RASFF, shumë rreziqe për sigurinë ushqimore janë shmangur përpara se të mund të ishin të dëmshme për konsumatorët evropianë dhe vendet e tjera që bashkëveprojnë në këtë sistem.

Informacioni i shkëmbyer përmes RASFF mund të çojë në tërheqjen e produkteve nga tregu. Një sistem i fortë, i cili është përmirësuar gjatë viteve, RASFF vazhdon të tregojë vlerën e tij për të garantuar sigurinë ushqimore në BE dhe më gjerë.

 

Njoftimi ALERT:  kërkon veprim të menjëhershëm, në momentin që në treg evidentohen ushqime dhe ushqime për kafshë, të cilat paraqesin risk serioz për shëndetin e konsumatorit.

    • ­Ushqim dhe ushqim për kafshë të papërshtatshme, të cilat mund të kenë pasoja shumë serioze për shëndetin e konsumatorit.
    • ­Ushqim dhe ushqim për kafshë me pasoja negative të përkohshme për shëndetin e konsumatorit.
    • ­Mundësia që një ushqim të jetë i rrezikshëm kur konsumohet nga grupe me nevoja të veçanta ushqimore (fëmijë, gra shtatzëna, moshat e treta).
    • ­Kur ekziston mundësia e riskut të kontaminimit të kryqëzuar nga kontakti me produktet e tjera, gjatë ruajtjes dhe tregtimit.

Njoftim për Refuzim në Kufi: njofton refuzimin e partisë së mallit të ushqimit dhe ushqimit për kafshë të testuar dhe refuzuar në kufi, si pasojë e evidentimit të një risku shëndetësor për konsumatorin. Njoftimi shpërndahet në të gjitha pikat kufitare, me qëllim përforëcimin e kontrolleve dhe ndalimin e kalimit në pika të tjera kufitare.

Njoftimi për informacion: nuk kërkon veprim të menjëhershëm, por është evidentuar një risk potencial në ushqim dhe ushqim për kafshë të cilat ose nuk janë tregtuar, ose janë tërhequr nga tregu.

Çdo informacion që lidhet me sigurinë e produkteve ushqimore dhe ushqimore, i cili nuk është komunikuar si alarm apo njoftim informacioni, por që vlerësohet interesant për autoritetet e kontrollit, u transmetohet anëtarëve nën titullin Lajme.

Janar 2024

Në vijim të njoftimit të datës: 30/01/2024 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me praninë e acidit hidrocianik në kokrra kajsie, gjë që përbën risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: arra, produkte arrore dhe fara
 • Emri i produktit në etiketë: 100% Greek Organic Apricot Kernels – Bitter and Raë – Superior Quality – Kokrra kajsie Greke 100% organike – E hidhur dhe e papërpunuar – Cilësi Superiore
 • Datë skadence: shtator/2024

Në vijim të njoftimit të datës: 25/01/2024 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me nivelin e lartë të akrilamideve në patatina vegjetale, gjë që përbën risk me ndikim Serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: ushqime të gatshme
 • Emri i produktit në etiketë: Groentechips mixed varieties – patatina
 • LOT: 5004480; Datë skadence: 05.2024

Njoftim i ardhur nga RASFF

Në vijim të njoftimit të datës: 24/01/2024 i kategorisë Njoftim Mospërputhshmërie nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me praninë e mbetjes së pesticidit chlorfenapyr në domate të freskëta, gjë që nuk përbën risk për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: fruta dhe perime
 • Emri i produktit në etiketë: Domate (pomodoro), Categoria II.
 • LOT: KD4354; Datë Skadence: 29/04/2026.

Në vijim të njoftimit të datës: 18/01/2024 i kategorisë Njoftim Informues për Vëmendje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me praninë shumë të lartë të dioksidit të squfurit në kajsi të thara, gjë që përbën risk me ndikim Jo Serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: fruta dhe perime
 • Emri i produktit në etiketë: J Dried Apricots size (1) – Kajsi të thara Masa (1)
 • LOT: 350021258-02-304

Në vijim të njoftimit të datës: 17/01/2024 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me praninë e një gozhde të supozuar metalike, në lëpirëse për fëmijë, gjë që përbën risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: konfeksione
 • Emri i produktit në etiketë: Johny Bee Strawberry Pop Lizak z mini drażetkami o smaku truskawkowym LOLLIPOP MINI CANDIES (lëpirëse/ minikaramele, me luleshtrydhe).
 • LOT: KD4354; Datë Skadence: 29/04/2026.

Produkti problematik LOT: KD4354 dhe date skadence: 29/04/2026, nuk eshte ka hyrë në Republikën e Shqipërisë.

Në vijim të njoftimit të datës: 28/02/2024 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me praninë e copave të metalit në biskota, i cili është klasifikuar si rrezik i papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

– Kategoria e produktit: drithëra dhe produkte brumi

– Emri i produktit në etiketë: MILKA XL Cookies

– Barkode: 7 622300 786687

– Datë skadence: 20.07.2024

Nga verifikimet në terren e gjithë sasia e produktit është shitur.

Tetor 2023

Në vijim të njoftimit të kategorisë : Njoftim për Refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), me teme: “Mospërshtatshmëri në dokumentacion”, në të cilin Shqipëria është etiketuar për ndjekje, ju informojmë si vijon :

 PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: peshk dhe nënprodukte deti

Emri i produktit në etiketë:

Filetti di tonno precotti e congelati (fileto toni). LOT FR0023-055, Datë Prodhimi: 30/05/2022; Datë Skadence: 30/05/2025

Shtator 2023

Në vijim të njoftimit të kategorisë Njoftim Informues nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), me temë: “Prani e mërkurit mbi limitin maksimal e lejuar (MRL) (0.2271mg kg 0.0318 mg/kg) në një suplement ushqimor nga Polonia”, në të cilin Shqipëria është etiketuar për ndjekje, ju informojmë si vijon :

 PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 

Kategoria e produktit: ushqim dietik, suplement ushqimor dhe ushqime te fortifikuara

 

Emri i produktit në etiketë:

Suplement diety Creatine SFD Nutrition, 200 caps (suplement ushqimor), LOT: 1E3 T00 07 2024;

Në vijim të njoftimit të kategorisë Njoftim Informues nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), me temë: “Radioaktivitet i paautorizuar në këmbë bretkosash të ngrira (Hoplobatrachus rugulosus), me origjinë nga Vietnami”, në të cilin Shqipëria është etiketuar për ndjekje, ju informojmë si vijon :

 PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 

Kategoria e produktit: mish dhe nënprodukte mishi

 

Emri i produktit në etiketë:

COSCE RANA 40/60 (PZ X KG) 1KG SG.GELO.. (këmbë bretkose) LOT: VN7981V011; 

Datë skadence: 06 Korrik 2024

Qershor 2023

Në vijim të njoftimit të kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Belgjika, është konstatuar: prani Trupa të huaj – fragmente metalike në spinaq organic, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

 PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 

Kategoria e produktit: produkte të tjera, përzierje

 

Emri i produktit në etiketë:

Tartex Markt Gemüse Spinat Pinienkerne 135 g (Spinaq – foto bashkëlidhur)

Datë skadence: 03.02.2024 – 23.06.2024

Foto e produktit:


Në vijim të njoftimit të kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Hungaria, është konstatuar: prani e aflatoksinës në misër të pjekur dhe të kripur duke përbërë risk me ndikim potencial serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

– Kategoria e produktit: produkte të tjera, përzierje

-Emri i produktit në etiketë:

Mexicorn sos Mogyi 30 x 70, datë skadence 10.01.2024 dhe LOT 316

Mexicorn sos Mogyi 30 x 70, datë skadence 23.01.2024 dhe LOT 311

Mexicorn CHILI Mogyi 30x70g AL datë skadence 12.01.2024 dhe LOT L316

Mars 2023

Në vijim të njoftimit të datës: 27/03/2023 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me praninë e lartë të aflatoksinës në bajame, gjë që përbën risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

– Kategoria e produktit: arra, produkte arrore dhe fara

– Emri i produktit në etiketë: Bio-Organic-CACHET chocolate 57% organic with almonds and cherrie – batch 22302 (çokollatë 57% organike me bajame dhe qershi – batch 22302)

– LOT: L22302

Në vijim të njoftimit të datës: 10/03/2023 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), njoftohemi lidhur me praninë mbi normë të mbetjes së pesticidit klorpirifos në gjethe eukaliptus, me origjinë nga Shqipëria, gjë që përbën risk me ndikim potencial serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

 

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 

 • Kategoria e produktit: bimë dhe erëza
 • Emri i produktit: EUCALYPTUS FEUILLE/ Gjethe Eukaliptus LOT: FO15B151121.

Në vijim të njoftimit të datës: 10/03/2023 i kategorisë Njoftim Informues për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), njoftohemi lidhur me praninë mbi normë të mbetjes së pesticidit klorpirifos në lule margarita bio organike, me origjinë nga Shqipëria, gjë që përbën risk me ndikim potencial serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

 

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 

 • Kategoria e produktit: bimë dhe erëza
 • Emri i produktit në etiketë: Paquerette fleur bio / Bellis Perennis Organic /Lule Margarita BIO Organike Batch: LU – 57 – 111

Në vijim të njoftimit të datës: 02/03/2023 i kategorisë Njoftim për Refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), njoftohemi lidhur me praninë mbi normë të mbetjes së pesticidit oksamil në lakra, me origjinë nga Shqipëria, gjë që përbën risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: fruta dhe perime
 • Emri i produktit: Lakër sallatë klasa II

Shkurt 2023

Në vijim të njoftimit të datës: 27/02/2023 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur me praninë e lartë të akrilamideve në patatina me perime, gjë që përbën risk me ndikim potencial serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: fruta dhe perime
 • Emri i produktit në etiketë: Chips de Légumes sel de mer / Patatina me perime, kripë deti
 • Data e Skadencës: 04.2023, BATCH nr. 40425

 

Foto të produktit

Në vijim të njoftimit të datës: 27/02/2023 i kategorisë Njoftim për Refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED, njoftohemi lidhur mosdeklarimin e të dhënave mbi OBU prodhues në etiketën e produktit fileto aҫugesh në vaj, me origjinë nga Shqpëria, gjë që përbën risk me ndikim të papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: peshk dhe nënprodukte
 • Emri i produktit: Filetti di alici in olio di girasole (fileto aҫugesh në vaj luledielli)
 • LOT: Datë Skadence: 28.08.2024.

 

Foto të produktit

 

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Në vijim të njoftimit të datës: 03/02/2023 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED njoftohemi lidhur me ankimin mbi mosidentifikimin e saktë të alergenëve (vezë, mustardë dhe grur-gluten) në etiketë duke përbërë risk me ndikim potencial serioz pwr shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

 • Kategoria e produktit: supëra, bulione, salca dhe erëza
 • Emri i produktit në etiketë: Mayonaise knijpfles – Majonezë

Data e Skadencës: 23/03/2024

Shënim: Kompania informon se për shkak të një gabimi, në pjesën e prapme të etiketës së produktit deklarohen dhe identifikohen alergenët në italisht dhe frëngjisht, por jo në hollandisht. Gjithashtu, luten të mos konsumohet produkti në rast alergjie ndaj vezës, grurit (glutenit) dhe mustardës.

FOTO E PRODUKTIT:

Janar 2023

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

vijim njoftimit datës: 09/01/2023 i kategorisë ALERT ngaSistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEEDnjoftohemi lidhur me ankimin mbi etiketimin dhe reklamimin (pranishumë e lartë e Vitaminës D) duke përbërë risk me ndikim tëpapërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: ushqime dietike, ushqime të fortifikuara dhe suplemente ushqimore
Emri i produktit në etiketë: Ivy Bears, Boost Immune (suplemente ushqimore)
LOT: L213340

Foto të produktit:

Dhjetor 2022

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Në vijim të njoftimit të datës: 28.12.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Vëmendje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Rumania, është konstatuar: prani e substancës së paautorizuar (Klorpirifos), në mandarina me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: fruta dhe perime

Emri i produktit në etiketë: CLEMENTINES (mandarina)

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Në vijim të njoftimit të datës: 28.12.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Vëmendje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Rumania, është konstatuar: prani e substancës së paautorizuar (Klorpirifos), në speca të kuq me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: fruta dhe perime

Emri i produktit në etiketë: ARDEI CAPIA ROSU//RED PEPPER (Spec i kuq)

LOT: 2K1MC

Në vijim të njoftimit të datës: 22.12.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Gjermania, është konstatuar: prani e trupave të huaj (pluhur qelqi), duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT

Kategoria e produktit: suplemente ushqimore

Emri i produktit në etiketë: DU ANACAPS EXPERT 30CAPS (suplemente ushqimore) 

LOT: 2K1MC

Në vijim të njoftimit të datës: 09.12.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Gjermania, është konstatuar: prani e trupave të huaj (fragmente plastike), duke përbërë risk me ndikim të papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

Kategoria e produktit: ushqim

Emri i produktit në etiketë: GenussPlus Kids Mini Brezel ohne Aufstreusalz (Mini-Pretzel për fëmijë, pa kripë). Datë Skadence: 30 Qershor 2023.

Foto e produktit:

Në vijim të njoftimit të datës: 09.12.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Italia, është konstatuar: Migrim i ngjyruesve në pjata plastike me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk me ndikim jo-serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: material në kontakt me ushqimin.

Emri i produktit: Flat plastic plate redΦ-22 (T-500) (Piano)

Pjata plastike të sheshta të kuqe. BARCODE: 5306000075242.
Kodi i Produktit: P06.

Në vijim të njoftimit të datës: 09.12.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Italia, është konstatuar: prani e bio-kontaminantit (histaminë), në sasinë 935±299 mg/kg – ppm, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: peshk dhe nënprodukte

Emri i produktit në etiketë: Filetti di Acciughe VEROSAPORE” in Olio Extra Vergine d’oliva (Fileto açuge VeroSapore në vaj ulliri ekstra të virgjër); Datë Skadence: 14/09/2023.

Foto të produktit:

 

Nëntor 2022

Referuar njoftimit të datës: 03.11.2022 i kategorisë Njoftim për Refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Italia, është konstatuar prani e klorpirifosit në limona të freskët nga Shqipëria (vendi i origjinës Turqia), duke përbërë risk me ndikim të papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: fruta dhe perime

Emri i produktit: Limon (Citrus lemon).

Tetor 2022

Referuar njoftimit të datës: 31.10.2022 i kategorisë Njoftim për Refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Italia, është konstatuar mospërputhje ndërmjet të dhënave të deklaruara në etiketë me të dhënat në dokumentacionin shoqërues në karkasë të kriposur me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk me ndikim jo-serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: mish dhe nënprodukte mishi (të ndryshme nga shpendët)

Emri i produktit: involucri di origine suino salate (zorrë derri të kripura)

LOT: 15102022.038; datë ambalazhimi: 15/10/2022; data e skadencës: 15/10/2024

Në vijim të njoftimit të datës: 28.10.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrolleve të kryera nga Belgjika, është konstatuar prani e aditivëve ushqimorë të paautorizuar me origjinë nga SHBA, duke përbërë risk me ndikim jo-serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë mbi LOT dhe datat e skadencës, si vijon:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Produkte të tjera ushqimore / përzierje – Suplemente ushqimore

Emri i produktit:

 1. glandline M-PAUSE x30 caps;

– LOT: 2200284; datë skadence: 31/03/2024

– LOT: 2100540; datë skadence: 30/04/2023

– LOT: 2100728; datë skadence: 30/06/2023

 1. glandline SLEEPLUX x60 caps;

– LOT: 2100344; datë skadence: 31/03/2023

 1. glandline THYROLUX x60 caps;

– LOT: 2001467; datë skadence: 31/12/2022

– LOT: 2100090; datë skadence: 31/01/2023

 1. glandline THYROLUX x60 caps (II);

– LOT: 2100287; datë skadence: 31/03/2023

– LOT: 2100477; datë skadence: 30/04/2023

– LOT: 2100659; datë skadence: 30/06/2023

– LOT: 2101044; datë skadence: 30/09/2023

– LOT: 2101193; datë skadence: 31/10/2023

 1. SENS BEYOND BRAIN x7 sach;

– LOT: 2100335; datë skadence: 31/03/2023

– LOT: 2101144; datë skadence: 31/10/2023

– LOT: 2200241; datë skadence: 29/02/2024

 1. SENS ESS IRON x30 caps;

– LOT: 2200280; datë skadence: 31/03/2024

 1. SENS HEPAFAR forte PREMIUM x30 caps;

LOT: 2200118; datë skadence: 31/01/2024

LOT: 2200118; datë skadence: 31/01/2024

LOT: 2101089; datë skadence: 30/09/2023

LOT: 2101089; datë skadence: 30/09/2023

LOT: 2101331; datë skadence: 30/11/2023

LOT: 2200035; datë skadence: 31/01/2024

LOT: 2200511; datë skadence: 30/04/2024

 1. SENS HEPAFAR forte x30 caps (II);

LOT: 2001477; datë skadence: 31/12/2022

LOT: 2001470; datë skadence: 31/12/2022

LOT: 2100629; datë skadence: 31/05/2023

 1. SENS Holestop Improved x60 caps (NEW);

LOT: 2100243; datë skadence: 28/02/2023

LOT: 2100970; datë skadence: 31/08/2023

 1. SENS SlimJOY NightBurn EXTREME x10 sach (II);
 • LOT: 21039; datë skadence: 30/09/2023
 1. SENS SlimJOY Quick Detox x30 caps;

LOT: 2100485; datë skadence: 30/04/2023

LOT: 2100629; datë skadence: 31/05/2023

 1. SENS SlimJOY WaterOut EXTREME x10 sach;

LOT: 21026; datë skadence: 30/04/2023

 1. UNDO collagen drink x15 sach (II);

            – LOT 2000302; datë skadence: 31/03/2023

LOT 2100530; datë skadence: 30/04/2024

 1. UNDO nutrishine x30 caps (II).
 • LOT 2100599B; datë skadence: 31/05/2023

Shtator 2022

Referuar njoftimit të datës: 29.09.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Itali, është konstatuar prani e Listeria monocytogenes ST155, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut (helmim ushqimor), ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: qumësht dhe nënprodukte

1. Emri i Produktit: WURSTEL WUDY AIA GRILL 250G PURO SUINO;

LOT: 1820667; Datë Skadence: 20/09/2022

LOT: 1839570; Datë Skadence: 28/09/2022

LOT: 1906130; Datë Skadence: 31/10/2022

LOT: 1846834; Datë Skadence: 03/10/2022

LOT: 1860348; Datë Skadence: 09/10/2022

LOT: 1877868; Datë Skadence: 18/10/2022

LOT: 1888242; Datë Skadence: 23/10/2022

LOT: 1921545; Datë Skadence: 07/11/2022

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 20.09.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Itali, është konstatuar prani e Listeria monocytogenes ST155, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut (helmim ushqimor), ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: qumësht dhe nënprodukte

1. Emri i Produktit: WUDY 1KG MAXIPAC;

a. LOT: 1798614; Datë Skadence: 20/09/2022;

b. LOT: 1803199; Datë Skadence: 21/09/2022;

c. LOT: 1820077; Datë Skadence: 29/09/2022;

d. LOT: 1820665; Datë Skadence: 30/09/2022;

e. LOT: 1825669; Datë Skadence: 03/10/2022;

f. LOT: 1839979; Datë Skadence: 10/10/2022;

g. LOT: 1846239; Datë Skadence: 12/10/2022;

h. LOT: 1860349; Datë Skadence: 19/10/2022;

i. LOT: 1869650; Datë Skadence: 24/10/2022;

j. LOT: 1877305; Datë Skadence: 27/10/2022;

k. LOT: 1877867; Datë Skadence: 28/10/2022;

l. LOT: 1896612; Datë Skadence: 04/11/2022;

m. LOT: 1911738; Datë Skadence: 14/11/2022;

n. LOT: 1940129; Datë Skadence: 24/11/2022.

2. Emri i Produktit: WUDY 250GX15 EST;

a. LOT: 1798031; Datë Skadence: 19/09/2022;

b. LOT: 1810919; Datë Skadence: 27/09/2022;

c. LOT: 1830837; Datë Skadence: 05/10/2022;

d. LOT: 1843621; Datë Skadence: 11/10/2022;

e. LOT: 1857209; Datë Skadence: 17/10/2022;

f. LOT: 1883993; Datë Skadence: 31/10/2022;

g. LOT: 1900782; Datë Skadence: 08/11/2022;

h. LOT: 1911205; Datë Skadence: 12/11/2022;

i. LOT: 1945455; Datë Skadence: 26/11/2022;

j. LOT: 1947706; Datë Skadence: 29/11/2022.

3. Emri i Produktit: WUDY FORM.150GXEST;

a. LOT: 1798614; Datë Skadence: 20/09/2022;

b. LOT: 1817490; Datë Skadence: 28/09/2022;

c. LOT: 1830273; Datë Skadence: 04/10/2022;

d. LOT: 1839009; Datë Skadence: 07/10/2022;

e. LOT: 1852306; Datë Skadence: 14/10/2022;

f. LOT: 1873728; Datë Skadence: 26/10/2022;

g. LOT: 1888241; Datë Skadence: 02/11/2022;

h. LOT: 1852306; Datë Skadence: 14/10/2022;

i. LOT: 1906129; Datë Skadence: 10/11/2022;

j. LOT: 1929757; Datë Skadence: 22/11/2022;

k. LOT: 1947696; Datë Skadence: 29/11/2022.

4. Emri i Produktit: WUDY GR.250 X EST.;

a. LOT: 1810361; Datë Skadence: 26/09/2022;

b. LOT: 1825669; Datë Skadence: 03/10/2022;

c. LOT: 1843621; Datë Skadence: 11/10/2022;

d. LOT: 1852807; Datë Skadence: 15/10/2022;

e. LOT: 1869109; Datë Skadence: 22/10/2022;

f. LOT: 1877305; Datë Skadence: 27/10/2022;

g. LOT: 1902500; Datë Skadence: 09/11/2022;

h. LOT: 1936492; Datë Skadence: 23/11/2022;

i. LOT: 1945455; Datë Skadence: 26/11/2022.

5. Emri i Produktit: WUDY SNACK 100GX35;

a. LOT: 1952362; Datë Skadence: 20/11/2022.

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 12.09.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Vëmendje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Italia, është konstatuar prani e histaminës mbi nivelin ligjor të lejuar, në fileto açugesh me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:
Kategoria e produktit: peshk dhe nënprodukte deti
Emri i produktit: Filetti di alici all’olio di oliva (fileto açugesh në vaj ulliri);
LOT: LPA137; datë skadence: 17/11/2023
Pesha Neto: 140 g

Foto të produktit:

 

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 07.09.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Hungaria, është konstatuar prani e virusit të Hepatitit A në fruta pylli të ngrira me origjinë nga Hungaria, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut (helmim ushqimor), ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Fruta dhe Perime

Emri i produktit: ARDO-fruit berry mix – përzierje fruta pylli; LOT: I42013

Kushtet e ruajtjes: ngrirje

Foto të produktit:

Gusht 2022

Referuar njoftimit të datës: 20.08.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Franca, është konstatuar prani e 2-kloretanolit në akullore me vanilje, duke përbërë risk serioz me ndikim në shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Emri i produktit në Etiketë: APUI HAAGEN-DAZS GELATO ALLA VANIGLIA CON NOCI DI MACADAMIA G 400 (akullore me vanilje dhe arra makadamia 400 g)

 1. LOT: 80423; Datë Skadence: 08/04/2023;

 2. LOT: 220423; Datë Skadence: 22/04/2023.

Referuar njoftimit të datës: 22.08.2022 i kategorisë: Njoftim Informues për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Polonia, është konstatuar prania e grimcave shumë të imta me veti magnetike, duke përbërë risk me ndikim të papërcaktuar në shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Emri i produktit në Etiketë: Sok Słodkie Jabłka HIPP BIO po 4. miesiącu (HIPP BIO lëng i ëmbël molle për fëmijë pas muajit të IV).

 1. LOT: LA98967/31.10.2023; Datë Skadence: 31 Tetor 2023.

Korrik 2022

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 17.07.2022 i kategorisë Njoftim për refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Gjermania, është konstatuar prani e alkaloidëve atropinë (19;17 µg/kg – ppb) dhe skopolaminë (6.8; 6.5; 7.8 µg/kg – ppb) në patatina misri organike me origjinë nga Gjermania, lënda e parë nga Franca dhe Paketuar në Hollandë, duke përbërë risk me ndikim tw papwrcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë:


PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:
Kategoria e produktit: Produkte të përpunuara, të gatshme
Emri i produktit: (SPAR) Natural Organic Tortilla Chips 125g – NL-BIO-01 Datë Skadence: 03/01/2023

Shënim: Ky njoftim është përditësuar në Dritaren RASFF, më datë 27.07.2022. Referuar situatës së krijuar nga sulmi kibernetik dhe mungesës së aksesimit në emailin zyrtar, ky material u shpërnda vetëm në hardcopy dhe u protokollua menjëherë pas përpunimit, në datë 27.07.2022, ora 09:00.

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF


Referuar njoftimit të datës: 17.07.2022 i kategorisë Njoftim për refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Austria, është konstatuar prani e mbetjes së pesticidit klorpirifos në gjethe mjedre me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë:


PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:
Kategoria e produktit: Fruta dhe Perime
Emri i produktit: Rubus idaeus folia dried / Bio Himbeerblätter (gjethe mjedre)
Kushtet e ruajtjes: Ambient
Paketimi: çanta prej materiali sintetik

Qershor 2022

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 29.06.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Italia, është konstatuar prani e proteinave të kikirikut në aditivin lecitinë e sojës, në produktin “HOLE’ whipping (krem ëmbëlsirash Hole’)”, me origjinë nga Italia, duke përbërë risk me Serioz me ndikim në shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Aditivët ushqimorë

Emri i produktit në etiketë:  “HOLE’ whipping (krem ëmbëlsirash Hole’)” LOT L22075C

 

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin, por ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 20.06.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku është konstatuar prania e alergenit sojë të padeklaruar në etiketat e farave chia me origjinë nga Italia dhe lëndë të parë me origjinë nga Paraguai gjë që përbën risk Serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Ushqim

Emri i produktit në Etiketë: Semi di chia g150 (fara chia, 150 gram)

 • LOT: 270223; Datë Skadence: 27/02/2023
 • LOT: 200423; Datë Skadence: 24/04/2023

 

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin, por ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

 

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 10.06.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Polonia, është konstatuar prani e Salmonella enterica ser. Enteritidis, duke përbërë risk Serioz për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Ushqim

Emri i produktit në Etiketë: WHOLE EGG POWDER / PLUHUR VEZE

LOT: L1797; Datë Prodhimi:  18/12/2021;  Datë Skadence: 30/6/2023.

 

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin ose ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 08.06.2022 i kategorisë Njoftim Informues Për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Gjermania, është konstatuar prani e proteinave të kikirikut në aditivin ushqimor lecitinë, duke përbërë risk me ndikim të papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Ushqim

Emri i produktit në etiketë:

 1. “Nesquik InstCocoa SRP 14X400g”

LOT: 21230973T; Datë Skadence: 30.11.2023

LOT: 21270973T; Datë Skadence: 30.11.2023

 1. “Nesquik Instant Cocoa 16x200g”

LOT: 21240973T; Datë Skadence: 30.11.2023

LOT: 21250973T; Datë Skadence: 30.11.2023

 

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin ose ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 01.06.2022 i kategorisë Njoftim Informues Për Vëmendje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Gjermania, është konstatuar ëprmbajtje e lartë e cianureve [280 +- 77 mg/kg – ppm] në fara liri organike, duke përbërë risk me ndikim të papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Fruta dhe Perime

Emri i produktit në etiketë:  Braune Leinsamen / Λιναρόσποροι Καφέ 500 g BIO /

Fara Liri ngjyrë kafe BIO 500 g;

LOT: 2021-122; Datë Skadence: 02.02.2023

Maj 2022

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 27.05.2022 i kategorisë Njoftim Informues Për Vëmendje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Greqia, është konstatuar prani e BFDG (Bisfenol F DiGlicidil), në tepsi për pjekjen e bukës, me origjinë nga Kina, duke përbërë risk me ndikim të papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Material në kontakt me ushqimin

Emri i produktit në etiketë:  Stone Series Non-stick loaf pan/ φορμα ψωμιου (tepsi për pjekjen e bukës);                               Përmasat: 35.5 x 11.5 x 7 cm

 

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin ose ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

Foto të produktit:

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 24.05.2022 i kategorisë Njoftim për refuzim në Kufi nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Kroacia, është konstatuar prani e mbetjes së pesticidit formetanat në speca me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk me ndikim të papërcaktuar për shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: Fruta dhe Perime

Emri i produktit në etiketë:  Pepper Babura (spec zile);

LOT: 2001

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 21.05.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Hollanda, është konstatuar prani e ngjyruesit të paautorizuar Sudan Blauw II, në produkte ushqimore, duke përbërë risk Serioz me ndikim në shëndetin e njeriut, ju informojmë:

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: qumësht dhe nënprodukte të qumështit

Emri i produktit në etiketë:  CORN NUT BBQ (misër i pjekur, me shije barbeky);

LOT: LK7015C0301;

Mars 2022

Referuar njoftimit të datës: 17.03.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Italia, është konstatuar prani e ETO (oksidit të etilenit), në produkte të ndryshme gjysmë të gatshme, të përdorura në prodhimin e ëmbëlsirave dhe akullores me origjinë nga Italia, duke përbërë risk Serioz me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: produkte të tjera ushqimore / përzierje

Emri i produktit në etiketë:  Various semi-finished products for the confectionery and ice cream industry

(produkte të ndryshme gjysmë të gatshme, të përdorura në prodhimin e ëmbëlsirave dhe akullores)

Importuar drejt Shqipërisë:

LOT: L20008149;

LOT: L20009077;

LOT: L20009415;

LOT: L21000469;

LOT: L21002572;

 

Importuar drejt Kosovës:

LOT: L20008149;

LOT: L20009415;

Shkurt 2022

Referuar njoftimit të datës: 23.02.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), i cili pas kontrollit laboratorik të kryer nga Italia, ka rezultuar se paraqet (tema):prani të padeklaruar të sulfiteve në karkaleca deti (metapenaeus monoceros), me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk Serioz me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: krustacë dhe nënprodukte

Emri i produktit në etiketë:  Gamberone monocero/metapenaeus monoceros (karkaleca deti)

LOTI: LOT: GM012022; Datë skadence: 07.2023

Sqarim: Produkti i sipërpërmendur nuk është shpërndarë në Shqipëri.

Njoftim për Konsumatorin nga RASFF

Referuar njoftimit të datës: 14/02/2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Rumania, është konstatuar prani e oksidit të etilenit, në lëndën e parë të përdorur për prodhimin e akullores, me origjinë nga Franca, duke përbërë risk Serioz me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: akullore dhe ëmbëlsira

Emri i produktit në etiketë:  akullore Bounty

LOT: 025C3DOE02; Datë Skadence: 31/5/2022

 

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin, por ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

Referuar njoftimit të datës: 11.02.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Qipro, është konstatuar prani e pesticideve klorpirifos dhe malation, mente të tharë dhe të bluar, me origjinë nga Egjypti, duke përbërë risk Të Papërcaktuar me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: bimë dhe erëza

Emri i produktit në etiketë:  Spearmint Dried and Ground Egyptian Bag (mente e tharë dhe e bluar)

LOT: LK2018C0105

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin ose ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

Referuar njoftimit të datës: 04.02.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Belgjika, është konstatuar prani e pesticidit klorpirifos, në gjethe ulliri të thara, me origjinë nga Shqipëria, duke përbërë risk Të Papërcaktuar me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: fruta dhe perime

Emri i produktit në etiketë:  Olivier feuille (gjethe ulliri)

LOT: 70462A

Foto të produktit:

Janar 2022

Referuar njoftimit të datës: 21.01.2022 i kategorisë Njoftim Informues për Ndjekje nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Spanja, është konstatuar prani e bambusë, në enë kuzhine, me origjinë nga Italia, duke përbërë risk Jo-Serioz me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: materiale ne kontakt me ushqimin

Emri i produktit në etiketë:  Accessori Cucina In Melanina e Fibra di Bamboo

(Aksesorë kuzhine me melaninë dhe fibra bambuje)

LOT: 8034048393093

LOT: 8034048393116

LOT: 8034048393147

LOT: 8034048393246

LOT: 8034048393079

KUJDES!!!

Konsumatorët që kanë blerë këtë produkt nuk duhet ta përdorin ose ta kthejnë pranë pikës së shitjes ku e kanë blerë!

Referuar njoftimit të datës: 21.01.2022 i kategorisë ALERT nga Sistemi RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED), ku pas kontrollit laboratorik të kryer nga Gjermania, është konstatuar prani e lartë e plumbit, në pluhurin e gjetheve të hithrës, me origjinë nga Italia, duke përbërë risk Serioz me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Kategoria e produktit: bimë dhe ereza

Emri i produktit në etiketë: Urticae folium pulv. (pluhur i gjetheve të hithrës)

LOT: M-0015886.

Njoftim nga sistemi RASFF i kategorisë: Alert me temë: “Prani e Oksidit të Etilenit në përbërësin e përdorur për prodhimin e akullores”  në të cilin Shqipëria është etiketuar për ndjekje

Detajet e Produktit
8 MINICONI VAN / CIOC 140G MILKA (Akullore: 8 minikona vanilje / çokollatë 140 g. MILKA)

Data e skadencës
7/31/2022
9/30/2022

Lloji i Paketimit
8 minikona vanilje / çokollatë 140 g.

Niveli i Riskut
Risk serioz me ndikim në shëndetin e njeriut. Prani e oksidit të etilenit, në përbërësin e përdorur për prodhimin e akullores.

Këshilla jonë për konsumatorin
Nëse e keni blerë këtë produkt, mos e konsumoni. Rikthejeni në njësinë e tregtimit ku e keni blerë për të marrë rimbursim.

Kodi i Produktit Përshkrimi i produktit për konsumatorët N. Loti Data e skadencës
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1111231302 7/31/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1112225302 7/31/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1154 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1154 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1154 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1154 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1154 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1166155201 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1166155201 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1166155201 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1167011001 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1167011001 9/30/2022
1103387 8 MINICONI VAN/CIOC 140G MILKA
Akullore: 8 minikona vanilje/çokollatë 140 g. MILKA
OS1167011001 9/30/2022