Category Archives: Lajmet e fundit

15 Oct
0

NJOFTIM PËR OPERATORËT E BIZNESIT USHQIMOR

  Në vijim të njoftimit zyrtar të ardhur nga Drejtoria e Përgjithshme për Shëndetin dhe Sigurinë Ushqimore në Komisionin Evropian: “Exceedance of levels of ethylene oxide above the EU MRL detected in commodities from third countries”, në lidhje me tejkalimin ...

Lexo më shumë
15 Oct
0

Pyetje të Shpeshta mbi Etiketimin e Produkteve Ushqimore – Informacioni Ushqimor për Konsumatorët

  Pyetje të Shpeshta mbi Etiketimin e Produkteve Ushqimore   Informacioni Ushqimor për Konsumatorët   Cilat rregulla ligjore ekzistojnë në Shqipëri për etiketimin e ushqimeve të paketuara? Vendimi i Këshillit të Ministrave VKM nr. 434, datë 11.07.2018 “Për Etiketimin e ...

Lexo më shumë
14 Oct
0

Sot AKU ka kryer 139 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorë të biznesit ushqimor

  Sot AKU ka kryer 139 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorë të biznesit ushqimor, si: tregtim të produkteve për mbrojtjen e bimëve, furrë buke, njësi tregtimi mishi, kantine vere, fabrikë vaji, stabiliment peshku, etj. Drejtoritë ...

Lexo më shumë
14 Oct
0

TË SHMANGËSH KONTAMINIMIN E TËRTHORTË

  Ju mund të shmangni kontaminimin e tërthortë duke mos e larë pulën ose duke e lënë pulën e papërpunuar të jete në kontakt me ushqimet e gatshme. Higjiena e mirë personale do të ndihmojë në sigurimin që bakteret me ...

Lexo më shumë
13 Oct
0

AKU, masa administrative dhe ndalim të menjëhershëm të veprimtarisë, për subjektin “Shpati 2010”

  Pas publikimit të pamjeve në një emision investigativ, Drejtoria Rajonale e AKU-së në Elbasan ka marrë masën e ndalimit të menjëhershëm të veprimtarisë së subjektit tregtar, “Shpati 2010”, duke bllokuar sasinë prej 8800 litra, të produktit, ujë si dhe ...

Lexo më shumë