Category Archives: Lajmet e fundit

13 Apr
0

Sot AKU ka kryer 185 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, vijojnë pandërprerë inspektimet dhe monitorimet në të gjithë vendin me qëllim garantimin e sigurisë ushqimore. Gjatë ditës së sotme janë realizuar nga Drejtoritë Rajonale të AKU- së 185 inspektime dhe monitorime në bazë ...

Lexo më shumë
12 Apr
0

Sot AKU ka kryer 179 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, vijojnë pandërprerë inspektimet dhe monitorimet në të gjithë vendin me qëllim garantimin e sigurisë ushqimore. Gjatë ditës së sotme janë realizuar nga Drejtoritë Rajonale të AKU- së 179 inspektime dhe monitorime në bazë ...

Lexo më shumë
11 Apr
0

ALERGJI APO INTOLERANCË?

Cili është ndryshimi mes alergjisë ushqimore dhe intolerancës ushqimore? Dikush me alergji ushqimore, ka një sistemi imunitar që e sheh ushqimin, gabimisht, si armik. Prandaj, mekanizimi mbrojtës i trupit hidhet në mbrojtje. Kjo prodhon një sërë simptomash, të cilat mund ...

Lexo më shumë
10 Apr
0

NIVELET E REZISTENCËS JANË AKOMA TË LARTA NË BAKTERET QË SHKAKTOJNË INFEKSIONE ME ORIGJINË USHQIMIN

Një pjesë e konsiderueshme e baktereve Salmonella dhe Campilobacter janë ende rezistente ndaj antibiotikëve që përdoren zakonisht tek njerëzit dhe kafshët, si në vitet e mëparshme, thotë një raport i lëshuar nga Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve ...

Lexo më shumë
09 Apr
0

Sot AKU ka kryer 154 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, vijojnë pandërprerë inspektimet dhe monitorimet në të gjithë vendin me qëllim garantimin e sigurisë ushqimore. Gjatë ditës së sotme janë realizuar nga Drejtoritë Rajonale të AKU- së 154 inspektime dhe monitorime në bazë ...

Lexo më shumë