Sot AKU ka kryer 139 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorë të biznesit ushqimor

 

Sot AKU ka kryer 139 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorë të biznesit ushqimor, si: tregtim të produkteve për mbrojtjen e bimëve, furrë buke, njësi tregtimi mishi, kantine vere, fabrikë vaji, stabiliment peshku, etj.

Drejtoritë Rajonale të AKU- së kanë ushtruar veprimtarinë e tyre në bazë të planit vjetor të inspektimit me bazë risku, mbi bazën e denoncimeve të ardhura në rrugët e komunikimit të institucionit (💻info@aku.gov.al / ☎️nr. Gjelbër 08007575) apo verifikim për kushtet për IPARD.
 
Gjatë kontrolleve zyrtare në operatorët e biznesit ushqimor janë dhënë 23 masa administrative me paralajmërim për aktivitet jo në përputhshmëri me kornizën ligjore dhe rregullatore të sigurisë ushqimore.
 
Referuar Planit Vjetor të Marrjes së Mostrave me bazë risku janë marrë 7 mostra për analizim të treguesve fiziko-kimikë në produkte ushqimore të ndryshme. Janë asgjësuar 10.989T produkte ushqimore.
 
Na kontaktoni për çdo problematikë, pasi jemi në shërbimin tuaj dhe në këtë angazhim jemi bashkëpunëtorë!
 

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme