AKU pranë nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Memzotaj” në Kavajë

AKU pranë nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Memzotaj” në Kavajë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka vijuar me Fushatën Kombëtare, me orë ndërgjegjësuese për sigurinë ushqimore, pranë shkollës 9 vjeçare “Memzotaj” në Kavajë. Rëndësia e sensibilizimit të fëmijëve dhe të rinjve në lidhje me sigurinë ushqimore është një nga prioritetet e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, duke kontribuar në zgjedhje të sigurta ushqimore, në mbrotje të shëndetit të fëmijëve. Nxënësit treguan interes të vecantë për mënyrën e përdorimit të produkteve ushqimore, afatet e përdorimit, leximin e etiketës dhe higjienën e subjekteve ku ata blejnë produkte, si markete, byrektore apo fast-food-e. Certifikimi i tyre si “Ambasadorë të vegjël të sigurisë ushqimore”, motivon për qenë bashkë në sfidën për garantimin e sigurisë ushqimore.

#bashkëpërsigurinëushqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme