AKU Tiranë, 1’350’000 lekë gjoba dhe 420 kg produkte të paetiketuara të bllokuara

AKU Tiranë, 1’350’000 lekë gjoba dhe 420 kg produkte të paetiketuara të bllokuara

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë vijuar me monitorimet dhe kontrollet zyrtare në qarkun e Tiranës, në markete, supermarkete, magazinë frigoriferike, Fast-food-e, furrë buke, pastiçeri dhe bar-restorante.

Gjatë ushtrimit të kontrolleve është konstatuar, mangësi në dokumentacionin e importit në kundërshtim me kërkesat ligjore, tregtimin e produkteve ushqimore në mungesë etiketimi dhe implementim të sistemit të vetëkontrollit HACCP. Për shkeljet e konstatuara trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, vendosën masën administrative me gjobë në vlerën e 1’350’000 lekëve, si dhe u krye bllokimi i sasisë prej 422 kg produkte ushqimore në mungesë etiketimi.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do vazhdojë me rigorozitet kontrollet në terren në gjithë vendin, për garantimin e sigurisë ushqimore në mbrojte të shëndetit të konsumatorëve.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme