“Forcimi institucional i Ministrisë së Bujqësisë për menaxhimin e sigurisë ushqimore”

 

“Forcimi institucional i Ministrisë së Bujqësisë për menaxhimin e sigurisë ushqimore” – Projekt i mundësuar nga bashkëpunimi i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe Republikës Italiane për të përmirësuar kapacitetet për të kryer kontrolle zyrtare në produktet ushqimore dhe materialin bimor të importuar, investime në laboratorët rajonale të AKU dhe aspekte të tjera që do të ndikojnë në forcimin e sistemit të sigurisë ushqimore.
 
Për të vlerësuar situatën aktuale enti ekzekutiv i projektit: Instituti CIHEAM i Barit viziton laboratorët e Drejtorisë rajonale AKU Tiranë dhe Durrës.
 
#CIHEAM Bari

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme

Informacion për Publikun

Autoriteti Kombetar i Ushqimit bën me dije qytetarëve që është në gadishmëri dhe veprim të menjëhershëm, me efektivitet të plotë për cdo rast të cënimit të Sigurisë Ushqimore me qëllim garantimin e konsumatorit vendas. Garantimi i sigurisë ushqimore është një proces dinamik, për të cilin stuktura qëndrore dhe ato ligj zbatuese përgjigjien rast pas rasti, pavarësisht ngjyrimeve politike dhe daljeve mediatike për tëtërhequr vëmendje.  Transparenca e komunikimit të riskut me publikun është gjithashtu një proces thelbësor në informacionin korrekt përkonsumatorin,