Në bashkëpunim me Projektin për Siguri Ushqimore, disa këshilla për sigurinë ushqimore në shtëpi.

Keni dëgjuar për Salmonelën?
 
Ka disa ushqime me të cilat duhet të bëni shumë kujdes kur gatuani dhe kur i konsumoni.
 
A e dini cili është ushqimi me të cilin duhet pasur shumë kujdes në lidhje me Salmonelën?
 
 Na ndiqni nesër për postimin e përgjigjes së saktë.
 
 
Përgjigjja e saktë është Pula 🍗
Salmonela është një bakter që gjendet, rëndom, në zorrët e njerëzve dhe të kafshëve.
Ky bakter mund të jetë i pranishëm në mishin e pagatuar, pula, vezët dhe në qumështin e papërpunuar.
Helmimi ushqimor nga Salmonela, është sëmundje që shkaktohet kur bakteret e gjalla të Salmonelës që hyjnë në trup.
Bakteret mund të ngjiten pas qelizave që veshin zorrët, nga ku prodhojnë helme dhe sulmojnë qelizat e zorrëve.
 
 

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme