AKU kryen 245 inspektime dhe monitorime

Trupat inspektuese të AKU-së kanë vijuar sot inspektimin dhe monitorimin në të gjithë vendin.

Gjatë inspektimeve është dhënë 1 masë administrative në një subjekt për mungesë të kushteve higjieno-sanitare.

Gjithashtu në një subjekt me aktivitet fruta-perime , janë bllokuar 300 kg patate, pasi nga mostrat e marra, kanë rezultuar me prani të mbetjeve pesticide mbi normat e lejuara.

Në kuadër të Planit të Marjes së Mostrave, janë marrë 23 mostra për kryerjen e analizave laboratorike.

Këshillohet vazhdimisht që të zbatohet plotësisht protokolli i sigurisë kundër përhapjes së Covid -19.

AKU vijon punën intensivisht në garantim të sigurisë ushqimore dhe shëndetit të konsumatorëve.

 

#BashkëpërSigurinëUshqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme