Category Archives: Lajmet e fundit

12 Mar
0

Urdhër për planin e masave organizative dhe administrative të AKU, në kuadër të parandalimit të përhapjes së virusit COVID-19

  Për të aksesuar Urdhërin Nr. 1345, datë 12.03.2020 “Për miratimin e masave në lidhje me zhvillimin e procesit të inspektimit, në kuadër të parandalimit të përhapjes së Virusit COVID-19”, ndiqni linkun ose shfletoni galerinë e mëposhtme.  

Lexo më shumë
12 Mar
0

Vlerësimi i riskut të aflatoksinave në ushqim

Autoritetit për Siguri Ushqimore Europiane (EFSA) iu kërkua të jepte një mendim shkencor mbi rreziqet ndaj shëndetit publik në lidhje me praninë e aflatoksinave në ushqim. Vlerësimi i riskut u kufizua në aflatoksinat e llojeve B1 (AFB1), AFB2, AFG1, AFG2 ...

Lexo më shumë
12 Mar
0

Koronavirus: nuk ka prova që ushqimi është një burim apo rrugë transmetimi

EFSA po monitoron nga afër situatën në lidhje me shpërthimin e sëmundjes koronavirus (COVID-19) që po prek një numër të madh vendesh në të gjithë globin. Aktualisht nuk ka asnjë provë që ushqimi është një burim ose rrugë e mundshme ...

Lexo më shumë
07 Mar
0

Përmbledhja e veprimtarisë javore të AKU (28 Shkurt – 05 Mars)

  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në kuadër të përmbushjes së misionit të tij, gjatë kësaj jave ka kryer veprimtaritë e përmbledhura si më poshtë: Janë realizuar 1992 kontrolle zyrtare në total në stabilimentet e Operatorëve të Biznesit Ushqimor dhe në ...

Lexo më shumë
05 Mar
0

AKU pjesë aktive e diskutimeve, në përmirësimin e bashkëpunimit rajonal ndërmjet Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut

  Përmirësimi i bashkëpunimit rajonal ndërmjet Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut ishte tema kryesore e diskutimeve, në Konferencën me temë “Barrierat tregtare Kosovë-Shqipëri-Maqedonia e Veriut“, të oganizuar nga Oda e Afarizmit të Kosovës në bashkëpunim dhe me Dhomat e ...

Lexo më shumë