Category Archives: Lajmet e fundit

05 Mar
0

AKU pjesë aktive e diskutimeve, në përmirësimin e bashkëpunimit rajonal ndërmjet Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut

  Përmirësimi i bashkëpunimit rajonal ndërmjet Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut ishte tema kryesore e diskutimeve, në Konferencën me temë “Barrierat tregtare Kosovë-Shqipëri-Maqedonia e Veriut“, të oganizuar nga Oda e Afarizmit të Kosovës në bashkëpunim dhe me Dhomat e ...

Lexo më shumë
05 Mar
0

Rezistenca antimikrobiale në BE: infeksionet me bakteret që gjenerohen nga ushqimi bëhen gjithnjë e më të vështira për tu trajtuar

Salmonela dhe Campylobacter po bëhen gjithnjë e më shumë rezistente ndaj ciplofaksinës, një nga antibiotikët që zgjidhet për të trajtuar infeksionet e shkaktuara nga këto baktere. Konkluzioni është pjesë e raportit më të fundit mbi rezistencën antimikrobiale në zonozat. Ky ...

Lexo më shumë
05 Mar
0

Bashkëpunim Rajonal në krjimin e lehtësive për biznesin dhe zhvillimin e tregtisë

  Bashkëpunimi Rajonal ka mbledhur në Ohër, Maqedoni e Veriut  Drejtorë  të Doganave të Rajonit të Vendeve të Ballkanit , por edhe edhe agjencive të tjera që kryejnë aktivitetin  e tyre në Pikat  e Kalimit Kufitar, sic është Autoriteti Kombëtar ...

Lexo më shumë
03 Mar
0

Mjet i ri i ekspozimit të enzimës ushqimore i hap rrugën vlerësimeve

Shkencëtarët e EFSA kanë hartuar një mënyrë për të vlerësuar më saktë ekspozimin e konsumatorit ndaj enzimave të përdorura në prodhimin e ushqimit, duke përmirësuar vlerësimin e tyre të sigurisë siç kërkohet nga ligji i BE-së. Përdorimi i qasjes së ...

Lexo më shumë
02 Mar
0

Sëmundja nodulare e gjedhit: Evropa Juglindore mbetet e lirë nga sëmundja

Asnjë shpërthim i ri i sëmundjes nodulare të gjedhit nuk u raportua në Evropën juglindore në vitin 2019, që do të thotë se shumica e rajonit tani ka qenë e paprekur nga sëmundja që nga viti 2016. Fushata e vaksinimit ...

Lexo më shumë