Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka nisur fushatën ndërgjegjësuese për trajnimin e OBU-ve në Durrës

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka nisur fushatat ndërgjegjësuese për trajnimin e OBU-ve, me qëllim kryesor për të garantuar mbrojtjen e shëndetit të konsumatorëve, duke siguruar funksion efektiv të çdo hallke të zinxhirit ushqimor.

AKU përveç detyrimit për ushtrimin e kontrolleve zyrtare, ka qasje këshilluese ndaj biznese ushqimore në përmbushjen e kërkesave ligjore.

E nisur sot nga Durrësi, këto fushata kanë në fokus trajnimin e OBU-ve, në të drejtat dhe detyrimet e subjektit të inspektimit mbi kërkesat e gjurmimit të ushqimeve, përgjegjësisë për produktet ushqimore që nuk plotësojnë kërkesat ligjore, si dhe kërkesat për sistemin e vetëkontrollit të këtyre OBU-ve.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme