Takim mbi platformën për sigurinë ushqimore në bashkinë e Shkodrës

Siguria ushqimore ka bërë bashkë në një takim, Drejtorin e Përgjithshëm të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, Z.Edmond Rrushi dhe Kryetarin e Bashkisë së Shkodrës, Z.Benet Beci.

Diskutimet u përqendruan tek situatat e tregjeve në Shkodër, kushtet në të cilat tregtohet, ku problematikë më tepër janë kushtet që tregtohen produktet ushqimore, kryesisht ato me origjinë shtazore në tregjet e hapura të qytetit.

Tregtimi i peshkut të freskët, nga tregtarë ambulantë përgjatë vijës liqenore dhe në qytet, problematika e therjeve të kafshëve në ambiente të palicencuara, ishin të tjera problematika, të cilat kërkojnë zgjidhje dhe bashkëpunim të ngushtë ndërinstitucional, për të parandaluar rreziqet që sjellin në shëndetin e konsumatorëve.

#bashkëpërsigurinëushqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme