Trajnim mbi praktikat që ndiqen në thertore, stabilimente përpunimi mishi dhe qumështi

Projekti për sigurinë ushqimore, ka vijuar mbështetjen, me trajnime mbi procedurat dhe praktikat që ndiqen në thertore, stabilimente përpunimi mishi dhe qumështi.

Kjo ishte edhe arsyeja e vizitave tre ditore të ekspertëve evropianë për sigurinë ushqimore me inspektorë të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, në thertore, stabilimente përpunimi të mishit dhe qumështit në qarkun e Elbasanit.

Ekspertët evropianë u ndalën në detaje mbi teknikën higjienike të therjes, udhëzimet mbi ruajtjen e temperaturave të duhura dhe protokollet e sigurisë në thertore, metodat dhe praktikat për kontrollin e sigurisë dhe cilësisë së produkteve të mishit.

Gjatë ndalesës në një stabiliment të përpunimit të qumështit, u trajtuan rregulloret dhe praktikat për kontrollin e higjienës, sterilizimin e pajisjeve në mbajtjen e cilësisë së qumështit të prodhuar.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme