Trajnim në lidhje me Shëndetin e Bimëve në Pikat e Inspektimit Kufitar të importit

Në vijim të mbështetjes së Projektit të financuar nga BE, për Sigurinë Ushqimore në fushën e Mbrojtjes së Bimëve në bashkëpunim me ekspertin Ndërkombëtar Z. Gabriel Roe është zhvilluar trajnimi në lidhje me Shëndetin e Bimëve në Pikat e Inspektimit Kufitar të importit.

Në këtë trajnim morën pjesë inspektorë nga Drejtoria e Përgjithshme e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, si dhe inspektorë të Mbrojtjes së Bimëve dhe Inputeve Bujqësore pranë Pikave të Inspektimit Kufitar.

Qëllimi kryesor i këtij trajnimi, ishte përcaktimi i rregullave të detajuara, për kërkesat minimale për Pikat e Kontrollit Kufitar (PIK).

Ky trajnim u finalizua me një vizitë në terren në Portin e Durrësit duke kryer në këtë mënyrë edhe trajnim praktik me inspektorët e këtij sektori.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme