AKU ka kryer 467 inspektime dhe monitorime

Gjatë kontrolleve zyrtare për garantimin e sigurisë ushqimore në operatorë të biznesit janë dhënë  21 masa me paralajmërim përgjithësisht për rinovim të librezave shëndetësore, rinovim të analizave të ujit dhe planit DDD.

Referuar Planit të Marrjes së Mostrave janë marrë 59 mostra në monitorim të produktit qumësht.

Gjithashtu me kërkesë të vetë subjektit janë asgjësuar një sasi prej 1 ton produkte ushqimore, ndërsa ne një tjetër subjekt janë asgjësuar 26,717 litra pije joalkoolike me afat te kaluar përdorimi.

AKU si pjesë e Task-Forcës vijon me monitorimet në të gjitha kategoritë e bizneseve për zbatim të protokolleve.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka kryer inspektime dhe monitorime dhe ka këshilluar 431 qytetarë për mbajtjen e maskës në zbatim të protokolleve të sigurisë.

 

#BashkëPërSigurinëUshqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme