AKU kryen 287 inspektime dhe monitorime

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë vijuar edhe gjatë ditës së sotme inspektimet dhe monitorimet në të gjithë vendin.

Gjatë inspektimeve është vendosur një masë administrative në një subjekt me aktivitet tregëtim të produkteve ushqimore të importit pa etiketim.

Janë asgjësuar 6.7 ton produkte ushqimore më kërkesë të vetë subjektit.

Në kuadër të Planit të Marrjes së Mostrave janë marrë 40 mostra kryesisht në monitorimin e qumështit, si dhe në perime për mbetje pesticidesh.

Vijohet të këshillohen subjektet ushqimore, për zbatimin me rigorozitet të protokollit të sigurisë kundër përhapjes së Covid-19.

AKU është çdo ditë në terren në garantim të sigurisë ushqimore dhe shëndetit të konsumatorit.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme