AKU vijon kontrollet në të gjithë vendin, bllokohet një sasi qumështi dhe djathi në Korcë të cilat kanë rezultuar pozitiv me E.Coli dhe Enterobacterie

AKU vijon kontrollet në të gjithë vendin, bllokohet një sasi qumështi dhe djathi në Korcë të cilat kanë rezultuar pozitiv me E.Coli dhe Enterobacterie, me qëllim asgjësimin e tyre.

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë vijuar edhe gjatë ditës së sotme kontrollet në të gjithë vendin në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Task-Forcës kundër përhapjes së Covid-19.
Janë kryer 390 kontrolle zyrtare dhe monitorime,

Në Korçë janë bllokuar 100 kg kos dhe 50 kg djathë kaçkavall në një stabiliment përpunim qumështi, pasi përgjigjet e analizave për mostrat e marra kanë rezultuar pozitiv për enteriobacterie dhe E.Coli, sasi kjo e destinuar për asgjësim.

Në 2 subjekte në Tiranë është bërë asgjësimi i 4.5 ton produkteve ushqimore me kërkesë të vetë subjekteve, ndërsa në Fier është marrë një masë administrative me “paralajmërim”, si dhe në kuadër të Planit të Mostrave janë marrë 16 mostra ( domate, kastravecë, patate dhe speca) për analizim.

Gjatë inspektimeve në Shkodër, Berat, Fier dhe Dibër janë dhënë këshillime dhe lënë detyra ndaj subjekteve që nuk kanë plotësuar protokollet e sigurisë, si mungesën e xhamit mbrojtës, mungesën e sinjalistës për distancimin fizik, si dhe afishimin e posterave.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do të vijojë kontrollet në të gjithë vendin, në garantim të sigurisë ushqimore dhe mbrotjes së shëndetit të konsumatorëve.

#BashkePerSigurineUshqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme