Category Archives: Lajmet e fundit

02 Jul
0

PIK Morinë, kthehen në vendin e origjinës produkte ushqimore që nuk plotësonin kërkesat ligjore

Inspektorët e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit në Pikën e Inspektimit Kufitar Morinë, gjatë kryerjes së procedurave të inspektimit kanë kthyer në vendet e origjinës, produkte ushqimore për mungesë dokumentacioni shoqërues dhe mospërmbushje të kërkesave ligjore. Përkatësisht është kthyer në vendin ...

Lexo më shumë
01 Jul
0

AKU kryen 802 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të AKU-së kanë vijuar intensivisht inspektimet në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorimet si pjesë e Taks-Forcës kundër përhapjes së Covid -19. Në çdo monitorim kërkohet që nga bizneset të zbatohet me përpikmëri protokolli i sigurisë kundër përhapjes ...

Lexo më shumë
01 Jul
0

Drejtori i Përgjithshëm i AKU Z. Robert Lili vizitoi Pikën e Inspektimit Kufitar Hani I Hotit, ku monitoroi nga afër procedurat dhe futjen e ngarkesave ushqimore në vendin tonë

Siguria ushqimore kërkon edhe shtimin e kujdesit si dhe masave përkatëse për të garantuar dhe mbajtur pastër tregun nga produkte të pasigurta për konsum. Çdo ngarkesë ushqimore e cila kërkon të futet në vend do të kalojë në filtra rigorozë ...

Lexo më shumë
30 Jun
0

AKU kryen 454 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të AKU-së me fokus sigurinë ushqimore dhe mbrojtjen e shëndetit të konsumatorëve kanë vijuar inspektimet dhe monitorimet në kuadër të Task-Forcës kundër përhapjes së Covid-19 ku kërkohet zbatimi me përpikmëri të protokollit të sigurisë. Nga kontrollet e kryera ...

Lexo më shumë
30 Jun
0

Nga Berati, Drejtori i Përgjithshëm i AKU-së: Zero tolerancë për abuzuesit me sigurinë ushqimore

Drejtori i Përgjithshëm i AKU-së Z. Robert Lili ishte në Berat ku monitoroi zbatimin e masave anti-Covid dhe plotësimin e kërkesave ligjore nga Operatorët e Biznesit Ushqimor, ku dhe vijoi shpërndarja e materialeve mbrojtëse. Z. Lili nxiti dhe kërkoi nga ...

Lexo më shumë