Takimi AKU-Palët Anëtare të Marrëveshjes CEFTA

 

Në përmbyllje të takimit të zhvilluar në Malin e Zi, me pjesëmarrës të institucioneve të ndryshme nga palët anëtare të Marrëveshjes CEFTA, u dakordësua mbi:
 
– Harmonizimin e certifikatave të shëndetit veterinar në kuadër të CEFTA-s;
– Përshtatjen e softwerit TRACES NT për certifikatat veterinare dhe dokumentet e hyrjes dhe shkëmbimin e të dhënave dhe certifikatave brenda CEFTA-s;
– Masat e mundshme për procedurat lehtësuese/përshpejtuese në Pikat e Inspektimit Kufitar.
 
AKU si pjesë aktive e diskutimeve në funksion të garantimit të sigurisë ushqimore shpreh vullnetin për të lehtësuar barrierat dhe lehtësimin e procedurave për operatorët e biznesit ushqimor.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme