TË PASTROSH USHQIMIN

 

Mishi i pagatuar

Nuk duhet ta lani mishin e pagatuar. Nëse lani mishin ne lavamanin e kuzhinës me ujin e rrjetit, bakteret shpërndahen ne duar, rroba, ene dhe banake pune.

Te lash mishin e pagatuar, si psh pulën, mund të shpërndajë baktere te dëmshme si ato të kampilobakterit. Nëpërmjet gatimit në temperaturat e duhura këto baktere shkatërrohen.

 

Fruta dhe perime  

Kujtoni gjithmonë të lani frutat dhe perimet me ujë të rrjedhshëm përpara se ti hani. Kjo bëhet për tu siguruar që ato të jenë të pastra dhe bakteret e dëmshme të largohen nga pjesa e jashtme e tyre. Larja e fruta ose perimeve mund të bëhet edhe në një tas me ujë të freskët, duke u fërkuar lëkurën. Mund të filloni me produktet që janë më pak të ndotura me dhe’, duke i dhënë më pas një shpëlarje finale. Bakteret largohen edhe nëpërmjet qërimit të perimeve, për tu kushtuar një masë shtesë kujdesi sidomos nëse do të konsumoni perime të gjalla nga familja e zhardhokëve.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme