AKU kontrolle në terren, masa administrative me “paralajmërim” në Tiranë, Fier, Shkodër dhe Vlorë

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, kanë vijuar edhe gjatë ditës së sotme inspektimin në garantim të sigurisë ushqimore, si dhe monitorimin në vazhdën e masave të marra kundër përhapjes së Covid-19.

Janë kryer 135 kontrolle zyrtare dhe monitorime.

Gjatë inspektimit në Tiranë janë marrë 15 masa administrative me “paralajmërim”, 4 masa “paralajmërim” në Fier, 2 në Vlorw si dhe 3 të tilla në Shkodër, për mungesë të librezave shëndetësore dhe mosrinovim të analizës së ujit .

Bazuar Planit të Monitorimit për mbetjet e pesticideve, janë marë 9 mostra në Fier në perime si domate , patate dhe 1 në banane, 5 mostra në Elbasan në subjekte të tregtimit të plehrave kimike dhe janë bllokuar 20 ton pleh deri në daljen e analizave, si dhe 6 mostra në Korçë.

Gjatë monitorimeve është vënë re nga trupat inspektuese një ndërgjegjësim gjithnjë e në rritje e operatorëve të biznesit ushqimor, të cilët zbatojnë rigorozisht të gjitha masat e marra kundër përhapjes së Covid-19.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do të vijojë të jetë i pranishëm në të gjithë vendin në garantim të sigurisë ushqimore dhe shëndetit të konsumatorëve.

#BashkëPërSigurinëUshqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme