EFSA: REZISTENCA ANTIMIKROBALE NUK JEP SHENJA QË PO PAKËSOHET

Raporti i EFSA /ECDC “i bie kambanave te alarmit”, thote Komisioneri i BE

Autoriteti Evropian per Sigurine Ushqimore (EFSA) dhe Qendra Evropiane per Parandalimin e Semundjeve dhe Kontrollit (ECDC) publikojne te dhenat se antibiotiket e perdorur per te trajtuar semundjet qe transmetohen tek njerezit dhe kafshet, sic jane campylobacteri dhe salmoneloza, po behen gjithmone e me pak efektive.
Raporti tregon se gjithnje e me shume infeksione te zakonshme po behen me te veshtira – ndonjehere te pamundura – per tu trajtuar.
EFSA ka publikuar te dhenat per AMR per vitin 2017 ne nje mjet nderveprues te thjeshte per te paraqitur te dhenat per rezistencen e Salmoneles, E. Coli dhe Campylobacteri ne ushqim, kafshe dhe njerez, sipas vendeve, nga te dhena te grumbulluara nga EFSA dhe ECDC.

Per me shume, gjeni linkun:
https://www.efsa.europa.eu/en/interactive_pages/AMR_Report_2017?utm_medium=email&utm_source=fp&utm_campaign=amrdataviz2019

Me poshte gjeni videot shpjeguese:

Video 1

 

Video 2

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme