- Udhëzimi i Ministrit të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Nr. 26, datë 21.10.2024
- Udhëzim Nr. 10 datë 28.4.2023 “Për formatin, kriteret dhe procedurat e regjistrimit të operatorëve profesionistë"
- Udhëzim Nr. 10 datë 26.4.2024 “Për Përcaktimin e Procedurës për Marrjen e Mostrave dhe Transportin e tyre për Kryerjen e Analizave në Laborator”
- Udhëzim Nr. 4 datë 9.2.2024 “Për vendosjen e niveleve maksimale, për disa kontaminues në ushqime”
- Udhëzim Nr. 10 datë 28.4.2023 “Për formatin, kriteret dhe procedurat e regjistrimit të Operatorëve Profesionistë”
- Udhëzim Nr. 8 datë 23.3.2023 Për Disa Shtesa dhe Ndryshime në Udhëzimin Nr. 11 datë 10.5.2021 “Për Nivelin Maksimal të Mbetjeve të Pesticideve në Fruta, Perime, Fara të Freskëta dhe/ose të Përpunuara”
- Udhëzim Nr.7 datë 23.3.2023 “Rregullat për Hartimin, Përmbajtjen e Planeve të Kontrolleve Zyrtare përsa i përket Kontaminantëve në Ushqim”
- Udhëzim Nr.6 datë 23.3.2023 “Rregullat për Kryerjen e Kontrolleve Zyrtare në Lidhje me Kontaminantët në Ushqime”
- UDHËZIM Nr. 23, datë 30.12.2022 PER ASGJESIMIN E PRODUKTEVE PER MBROJTJEN E BIMEVE DHE AMBALAZHEVE TE TYRE
- UDHËZIM Nr. 20, datë 2.12.2022 PËR DISA NDRYSHIME NË UDHËZIMIN E MINISTRIT NR. 2, DATË 15.3.2022, “PËR MIRATIMIN E RREGULLAVE SPECIFIKE PËR AMBALAZHIMIN DHE ETIKETIMIN E PMB-ve”
- UDHËZIM Nr. 1, datë 05.02.2016, “PËR VENDOSJEN E NIVELEVE MAKSIMALE PËR DISA KONTAMINUES NË PRODUKTET USHQIMORE”
- UDHEZIM Nr. 2, datë 17.02.2010 “MBI SISTEMIN E ETIKETIMIT TË MISHIT TË GJEDHIT DHE PRODUKTEVE TË TIJ”
- UDHËZIM NR. 12 DATE 21.09.2020 “PËR KAZEINAT DHE KAZEINATET, TE DESTINUARA PËR KONSUM NJERËZOR”
- UDHËZIM NR. 20 DATË 22.11.2021 “MBI USHQIMIN PËR FOSHNJAT DHE FËMIJËT E VEGJËL, USHQIMIN PËR QËLLIME TE VEÇANTA MJEKËSORE DHE ZËVENDËSUESIT E DIETËS TOTALE PËR KONTROLLIN E PESHËS”
- UDHËZIM i MINISTRIT Nr.17 datë 24.09.2021 “KËRKESAT SPECIFIKE TË HIGJIENËS PËR MISHIN DHE PRODUKTET E MISHIT, DUKE PËRFSHIRË PRODUKTET E MISHIT, MISHIN E GRIRË DHE MISHIN E NDARË NË MËNYRË MEKANIKE”
- UDHËZIM i MINISTRIT Nr.15 datë 09.09.2021 “MBI KRITERET MIKROBIOLOGJIKE PËR PRODUKTET USHQIMORE”
- UDHEZIM Nr. 2, datë 14.02.2013 “PER KRIJIMIN DHE FUNKSIONIMIN E KOMITETIT SHKENCOR DHE PLANEVE SHKENCORE PRANË AUTORITETI KOMBËTAR TË USHQIMIT”
- UDHËZIM Nr. 4, datë 04.04.2013 “PËR PËRCAKTIMIN E KOMPONIMEVE TË PËRGJITHSHME POLARE NË VAJRAT PËR SKUQJE”
- UDHËZIM Nr.5, datë 07.09.2009 “MBI NIVELET MAKSIMALE TË MBETJEVE TE PESTICIDEVE NE PRODUKTET USHQIMORE ME ORIGJINË NGA KAFSHËT”
- UDHËZIM Nr.5, datë 25.03.2011 “PËR KËRKESAT SPECIFIKE TË HIGJIENËS PËR STABILIMENTET E PRODHIMIT, GRUMBULLIMIT DHE PËRPUNIMIT TË QUMËSHTIT, DHE PRODUKTEVE ME BAZË QUMËSHTI”
- UDHËZIM Nr. 5, datë 14.05.2014 “PËR NIVELIN MAKSIMAL TË MBETJEVE TË PESTICIDEVE NË DISA PRODUKTE USHQIMORE ME ORIGJINË BIMORE”
- UDHËZIM Nr. 5, datë 04.05.2018 “PËR PËRJASHTIMI NGA ZBATIMI I SISTEMIT TË VETËKONTROLLIT PËR OPERATORË TË VEÇANTË TË BIZNESIT USHQIMOR”
- UDHËZIM Nr. 8, datë 08.05.2007 “MBI TARIFAT E TË ARDHURAVE DYTËSORE, TË APLIKUESHME NGA INSTITUCIONET VARTËSE TË MINISTRISË SË BUJQËSISË, USHQIMIT DHE MBROJTJES SË KONSUMATORIT”
- UDHËZIM Nr. 8, datë 21.07.2008 “PËR MATERIALET DHE ARTIKUJT QERAMIK TË PËRCAKTUAR TË JENË NË KONTAKT ME PRODUKTET USHQIMORE”
- UDHËZIM Nr.8, datë 24.07.2013 “PËR MËNYRËN DHE PROCEDURAT E BLLOKIMIT, TË KTHIMIT NË VENDIN E ORIGJINËS, TË ASGJËSIMIT OSE TË PËRMIRËSIMIT NË PËRPUTHJE ME TREGUESIT PËR PLEHRAT E PAPËRSHTATSHME”
- UDHËZIM Nr. 9, datë 27.08.2012 “PËR KUSHTET E TRANSPORTIMIT, MAGAZINIMIT DHE MIRËMBAJTJES SË PLEHRAVE QË PËRDOREN PËR BIMËSINË”
- UDHËZIM Nr. 11, datë 02.07.2014 “PËR VENDNDODHJEN DHE KUSHTET E TJERA TË TREGJEVE TË SHITJES ME SHUMICË”
- UDHËZIM Nr. 12, datë 29.09.2010 “PËR METODAT E MARRJES SË MOSTRAVE DHE ANALIZIMIT PËR KONTROLLIN ZYRTAR TË NIVELEVE TË MYKOTOKSINAVE NË PRODUKTET USHQIMORE”
- UDHËZIM Nr. 13, datë 29.09.2010 “PËR VENDOSJEN E NIVELEVE MAKSIMALE PËR DISA KONTAMINUES NË PRODUKTET USHQIMORE”
- UDHËZIM I MINISTRIT Nr. 15, datë 10.10.2018 “MBI PËRDORIMIN E UJIT TE NXEHTË TË RICIKLUAR PËR TË HEQUR NDOTJEN SIPËRFAQËSORE MIKROBIOLOGJIKE NGA KARAKASAT”
- UDHËZIMI I MINISTRIT Nr. 16, datë 29.08.2011 “PËR ADITIVËT USHQIMORË TË TJERË NGA NGJYRUESIT DHE ËMBËLSUESIT”
- UDHËZIM Nr. 16, datë 22.12.2014 “PËR PËRCAKTIMIN E KRITERIT TË PASTËRTISË SË NGJYRUESVE TË PËRDORUR NË PRODUKTET USHQIMORE”
- UDHËZIM Nr. 18, datë 17.11.2010 “PËR ADITIVËT USHQIMORË”
- UDHËZIM Nr.18, datë 27.02.2012 “PËR SASINË E MATERIALIT MBJELLËS DHE SHUMËZUES BIMOR NË PAKETIME ORIGJINALE QË MUND TË IMPORTOHEN PËR PËRDORIM VETJAK”
- UDHEZIM Nr. 19, datë 17.11.2010 “PËR METODAT E MARRJES SË MOSTRAVE DHE ANALIZIMIT PËR KONTROLLIN ZYRTARE TË NIVELIT TË NITRITEVE NË PRODUKTET USHQIMORE”
- UDHËZIMET E MBUMK Nr. 20, 21, 22, 23, 25, datë 25.11.2010 “PAKETA HIGJIENIKE EKSTRA 80, datë 13.04.2012”
- UDHËZIM Nr. 107, datë 02.12.2002 “PËR KRIJIMIN, SHUMËZIMIN, PËRPUNIMIN, TREGTIMIN, KONTROLLIN, VLERËSIMIN E FARAVE DHE FIDANËVE DHE RUAJTJEN E TRAJTIMIN E MATERIALIT GJENETIK BIMOR”
- UDHËZIM Nr. 207, datë 31.03.2015 “PËR PËRCAKTIMIN E TREGUESVE TË SIGURISË DHE CILËSISË TË MIELLIT TË GRURIT TË PARAPAKETUAR, PËR T’U SHITUR TEK KONSUMATORI I FUNDIT OSE PËR PRODHIMIN E PODUKTEVE TË TJERA USHQIMORE”
- UDHËZIM I MINISTRIT Nr.4, datë 28.02.2020 “PËR NJË NDRYSHIM NË UDHËZIMIN Nr. 21, datë 25.11.2010 “MBI KËRKESAT SPECIFIKE TË HIGJIENËS DHE KONTROLLET ZYRTARE PËR PRODUKTET ME ORIGJINË SHTAZORE”
- UDHËZIM I MINISTRIT Nr.2, datë 13.1.2021 “PËR VENDOSJEN E RREGULLAVE TË HOLLËSISHME NË LIDHJE ME STANDARDET E MARKETIMIT DHE TREGTIMIT TË VEZËVE”
- Udhëzim i Ministrit Nr.20, datë 25.11.2010 “Për zbatimin e programeve paraprake të praktikave të mira të higjenës, praktikave të mira të prodhimit dhe proçedurave të bazuara në analizen e rreziqeve dhe pikave kritike të kontrollit (HACCP) në stabilimente ushqimore”
- Udhëzim i Ministrit Nr.21, datë 25.11.2010 “Kërkesat specifike të higjenës dhe kontrollet zyrtare për produktet me origjinë shtazore
- Udhëzim i Ministrit Nr.22, datë 25.11.2010 “Kushtet e përgjithshme dhe të veçanta të higjenës për stabilimentet e ushqimit dhe operatoret e bisnesit ushqimor”.
- Udhëzim i Ministrit Nr.23, datë 25.11.2010, Kërkesat specifike të higjenës për mishin dhe produktet e mishit, duke përfshirë produktet e mishit, mishin e grirë dhe mishin e ndarë në mënyre mekanike”.
- Udhëzim i Ministrit Nr.25, datë 25.11.2010 “Kushtet e higjenës dhe kontrollet për molusqet e gjalla bivalvore, peshkun dhe produktet e peshkimit”