Skip to content
  • Rreth Nesh
    • Si punojmë ne
      • Historiku
      • Funksionet
      • Organigrama
    • Legjislacioni
      • Ligje
      • VKM
      • Modele Certifikatash
      • Check-Lista
      • LISTA e PMB-ve
      • Lista e Produkteve Mjekësore Veterinare të regjistruara në Republikën e Shqipërisë
      • Urdhra
      • Udhëzime
      • Marrëveshje
    • Drejtuesit
    • Transparenca
    • Donatorët
    • Video
    • Mundësi Punësimi
  • Konsumatori
    • Opinione Shkencore
    • Ushqim i Sigurt
    • Në Shtëpi
      • Gatimi
      • Ftohja
      • Higjiena
      • Shqyrtim i Fakteve mbi Ushqimin
    • Blerja dhe Konsumi
      • Afatet e Përdorimit
      • Alergjitë dhe Intolerancat
      • Mashtrimi Ushqimor
      • Udhëzues për mishin
    • Helmimi në Ushqime
      • Kampilobakteri
      • Salmonela
      • E.coli
      • Listeria
    • Këshilla për Sigurinë Ushqimore
      • Qumështi
      • Mishi
      • Ekspozimi ndaj substancave kimike në plastikë
      • Akrilamidi
    • Alergjitë Ushqimore
    • Këshilla Dietike
      • Dieta
      • Vlerat Ushqyese Ditore
  • Biznesi
    • Licencimi
    • Pikat e Inspektimit Kufitar
    • Etiketimi
    • Udhëzues Biznesi Specifik
      • Ushqimi për Kafshë
      • Eksporte
      • Stabiliment përpunimi peshku
      • Stabiliment përpunimi mishi
      • Pije Alkolike
      • Stabiliment përpunim qumështi
  • Lajme dhe Njoftime
    • Lajme
    • Njoftime
    • RASFF
    • EFSA
    • Koordinatori për të drejtën e Informimit
    • Pyetje të shpeshta
  • Publikime
Menu
  • Rreth Nesh
    • Si punojmë ne
      • Historiku
      • Funksionet
      • Organigrama
    • Legjislacioni
      • Ligje
      • VKM
      • Modele Certifikatash
      • Check-Lista
      • LISTA e PMB-ve
      • Lista e Produkteve Mjekësore Veterinare të regjistruara në Republikën e Shqipërisë
      • Urdhra
      • Udhëzime
      • Marrëveshje
    • Drejtuesit
    • Transparenca
    • Donatorët
    • Video
    • Mundësi Punësimi
  • Konsumatori
    • Opinione Shkencore
    • Ushqim i Sigurt
    • Në Shtëpi
      • Gatimi
      • Ftohja
      • Higjiena
      • Shqyrtim i Fakteve mbi Ushqimin
    • Blerja dhe Konsumi
      • Afatet e Përdorimit
      • Alergjitë dhe Intolerancat
      • Mashtrimi Ushqimor
      • Udhëzues për mishin
    • Helmimi në Ushqime
      • Kampilobakteri
      • Salmonela
      • E.coli
      • Listeria
    • Këshilla për Sigurinë Ushqimore
      • Qumështi
      • Mishi
      • Ekspozimi ndaj substancave kimike në plastikë
      • Akrilamidi
    • Alergjitë Ushqimore
    • Këshilla Dietike
      • Dieta
      • Vlerat Ushqyese Ditore
  • Biznesi
    • Licencimi
    • Pikat e Inspektimit Kufitar
    • Etiketimi
    • Udhëzues Biznesi Specifik
      • Ushqimi për Kafshë
      • Eksporte
      • Stabiliment përpunimi peshku
      • Stabiliment përpunimi mishi
      • Pije Alkolike
      • Stabiliment përpunim qumështi
  • Lajme dhe Njoftime
    • Lajme
    • Njoftime
    • RASFF
    • EFSA
    • Koordinatori për të drejtën e Informimit
    • Pyetje të shpeshta
  • Publikime
Twitter Facebook Instagram

Udhëzime

Udhëzime

  • Udhëzimi i Ministrit të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Nr. 26, datë 21.10.2024
  • Udhëzim Nr. 10 datë 28.4.2023 “Për formatin, kriteret dhe procedurat e regjistrimit të operatorëve profesionistë"
  • Udhëzim Nr. 10 datë 26.4.2024 “Për Përcaktimin e Procedurës për Marrjen e Mostrave dhe Transportin e tyre për Kryerjen e Analizave në Laborator”
  • Udhëzim Nr. 4 datë 9.2.2024 “Për vendosjen e niveleve maksimale, për disa kontaminues në ushqime”
  • Udhëzim Nr. 10 datë 28.4.2023 “Për formatin, kriteret dhe procedurat e regjistrimit të Operatorëve Profesionistë”
  • Udhëzim Nr. 8 datë 23.3.2023 Për Disa Shtesa dhe Ndryshime në Udhëzimin Nr. 11 datë 10.5.2021 “Për Nivelin Maksimal të Mbetjeve të Pesticideve në Fruta, Perime, Fara të Freskëta dhe/ose të Përpunuara”
  • Udhëzim Nr.7 datë 23.3.2023 “Rregullat për Hartimin, Përmbajtjen e Planeve të Kontrolleve Zyrtare përsa i përket Kontaminantëve në Ushqim”
  • Udhëzim Nr.6 datë 23.3.2023 “Rregullat për Kryerjen e Kontrolleve Zyrtare në Lidhje me Kontaminantët në Ushqime”
  • UDHËZIM Nr. 23, datë 30.12.2022 PER ASGJESIMIN E PRODUKTEVE PER MBROJTJEN E BIMEVE DHE AMBALAZHEVE TE TYRE
  • UDHËZIM Nr. 20, datë 2.12.2022 PËR DISA NDRYSHIME NË UDHËZIMIN E MINISTRIT NR. 2, DATË 15.3.2022, “PËR MIRATIMIN E RREGULLAVE SPECIFIKE PËR AMBALAZHIMIN DHE ETIKETIMIN E PMB-ve”
  • UDHËZIM Nr. 1, datë 05.02.2016, “PËR VENDOSJEN E NIVELEVE MAKSIMALE PËR DISA KONTAMINUES NË PRODUKTET USHQIMORE”
  • UDHEZIM Nr. 2, datë 17.02.2010 “MBI SISTEMIN E ETIKETIMIT TË MISHIT TË GJEDHIT DHE PRODUKTEVE TË TIJ”
  • UDHËZIM NR. 12 DATE 21.09.2020 “PËR KAZEINAT DHE KAZEINATET, TE DESTINUARA PËR KONSUM NJERËZOR”
  • UDHËZIM NR. 20 DATË 22.11.2021 “MBI USHQIMIN PËR FOSHNJAT DHE FËMIJËT E VEGJËL, USHQIMIN PËR QËLLIME TE VEÇANTA MJEKËSORE DHE ZËVENDËSUESIT E DIETËS TOTALE PËR KONTROLLIN E PESHËS”
  • UDHËZIM i MINISTRIT Nr.17 datë 24.09.2021 “KËRKESAT SPECIFIKE TË HIGJIENËS PËR MISHIN DHE PRODUKTET E MISHIT, DUKE PËRFSHIRË PRODUKTET E MISHIT, MISHIN E GRIRË DHE MISHIN E NDARË NË MËNYRË MEKANIKE”
  • UDHËZIM i MINISTRIT Nr.15 datë 09.09.2021 “MBI KRITERET MIKROBIOLOGJIKE PËR PRODUKTET USHQIMORE”
  • UDHEZIM Nr. 2, datë 14.02.2013 “PER KRIJIMIN DHE FUNKSIONIMIN E KOMITETIT SHKENCOR DHE PLANEVE SHKENCORE PRANË AUTORITETI KOMBËTAR TË USHQIMIT”
  • UDHËZIM Nr. 4, datë 04.04.2013 “PËR PËRCAKTIMIN E KOMPONIMEVE TË PËRGJITHSHME POLARE NË VAJRAT PËR SKUQJE”
  • UDHËZIM Nr.5, datë 07.09.2009 “MBI NIVELET MAKSIMALE TË MBETJEVE TE PESTICIDEVE NE PRODUKTET USHQIMORE ME ORIGJINË NGA KAFSHËT”
  • UDHËZIM Nr.5, datë 25.03.2011 “PËR KËRKESAT SPECIFIKE TË HIGJIENËS PËR STABILIMENTET E PRODHIMIT, GRUMBULLIMIT DHE PËRPUNIMIT TË QUMËSHTIT, DHE PRODUKTEVE ME BAZË QUMËSHTI”
  • UDHËZIM Nr. 5, datë 14.05.2014 “PËR NIVELIN MAKSIMAL TË MBETJEVE TË PESTICIDEVE NË DISA PRODUKTE USHQIMORE ME ORIGJINË BIMORE”
  • UDHËZIM Nr. 5, datë 04.05.2018 “PËR PËRJASHTIMI NGA ZBATIMI I SISTEMIT TË VETËKONTROLLIT PËR OPERATORË TË VEÇANTË TË BIZNESIT USHQIMOR”
  • UDHËZIM Nr. 8, datë 08.05.2007 “MBI TARIFAT E TË ARDHURAVE DYTËSORE, TË APLIKUESHME NGA INSTITUCIONET VARTËSE TË MINISTRISË SË BUJQËSISË, USHQIMIT DHE MBROJTJES SË KONSUMATORIT”
  • UDHËZIM Nr. 8, datë 21.07.2008 “PËR MATERIALET DHE ARTIKUJT QERAMIK TË PËRCAKTUAR TË JENË NË KONTAKT ME PRODUKTET USHQIMORE”
  • UDHËZIM Nr.8, datë 24.07.2013 “PËR MËNYRËN DHE PROCEDURAT E BLLOKIMIT, TË KTHIMIT NË VENDIN E ORIGJINËS, TË ASGJËSIMIT OSE TË PËRMIRËSIMIT NË PËRPUTHJE ME TREGUESIT PËR PLEHRAT E PAPËRSHTATSHME”
  • UDHËZIM Nr. 9, datë 27.08.2012 “PËR KUSHTET E TRANSPORTIMIT, MAGAZINIMIT DHE MIRËMBAJTJES SË PLEHRAVE QË PËRDOREN PËR BIMËSINË”
  • UDHËZIM Nr. 11, datë 02.07.2014 “PËR VENDNDODHJEN DHE KUSHTET E TJERA TË TREGJEVE TË SHITJES ME SHUMICË”
  • UDHËZIM Nr. 12, datë 29.09.2010 “PËR METODAT E MARRJES SË MOSTRAVE DHE ANALIZIMIT PËR KONTROLLIN ZYRTAR TË NIVELEVE TË MYKOTOKSINAVE NË PRODUKTET USHQIMORE”
  • UDHËZIM Nr. 13, datë 29.09.2010 “PËR VENDOSJEN E NIVELEVE MAKSIMALE PËR DISA KONTAMINUES NË PRODUKTET USHQIMORE”
  • UDHËZIM I MINISTRIT Nr. 15, datë 10.10.2018 “MBI PËRDORIMIN E UJIT TE NXEHTË TË RICIKLUAR PËR TË HEQUR NDOTJEN SIPËRFAQËSORE MIKROBIOLOGJIKE NGA KARAKASAT”
  • UDHËZIMI I MINISTRIT Nr. 16, datë 29.08.2011 “PËR ADITIVËT USHQIMORË TË TJERË NGA NGJYRUESIT DHE ËMBËLSUESIT”
  • UDHËZIM Nr. 16, datë 22.12.2014 “PËR PËRCAKTIMIN E KRITERIT TË PASTËRTISË SË NGJYRUESVE TË PËRDORUR NË PRODUKTET USHQIMORE”
  • UDHËZIM Nr. 18, datë 17.11.2010 “PËR ADITIVËT USHQIMORË”
  • UDHËZIM Nr.18, datë 27.02.2012 “PËR SASINË E MATERIALIT MBJELLËS DHE SHUMËZUES BIMOR NË PAKETIME ORIGJINALE QË MUND TË IMPORTOHEN PËR PËRDORIM VETJAK”
  • UDHEZIM Nr. 19, datë 17.11.2010 “PËR METODAT E MARRJES SË MOSTRAVE DHE ANALIZIMIT PËR KONTROLLIN ZYRTARE TË NIVELIT TË NITRITEVE NË PRODUKTET USHQIMORE”
  • UDHËZIMET E MBUMK Nr. 20, 21, 22, 23, 25, datë 25.11.2010 “PAKETA HIGJIENIKE EKSTRA 80, datë 13.04.2012”
  • UDHËZIM Nr. 107, datë 02.12.2002 “PËR KRIJIMIN, SHUMËZIMIN, PËRPUNIMIN, TREGTIMIN, KONTROLLIN, VLERËSIMIN E FARAVE DHE FIDANËVE DHE RUAJTJEN E TRAJTIMIN E MATERIALIT GJENETIK BIMOR”
  • UDHËZIM Nr. 207, datë 31.03.2015 “PËR PËRCAKTIMIN E TREGUESVE TË SIGURISË DHE CILËSISË TË MIELLIT TË GRURIT TË PARAPAKETUAR, PËR T’U SHITUR TEK KONSUMATORI I FUNDIT OSE PËR PRODHIMIN E PODUKTEVE TË TJERA USHQIMORE”
  • UDHËZIM I MINISTRIT Nr.4, datë 28.02.2020 “PËR NJË NDRYSHIM NË UDHËZIMIN Nr. 21, datë 25.11.2010 “MBI KËRKESAT SPECIFIKE TË HIGJIENËS DHE KONTROLLET ZYRTARE PËR PRODUKTET ME ORIGJINË SHTAZORE”
  • UDHËZIM I MINISTRIT Nr.2, datë 13.1.2021 “PËR VENDOSJEN E RREGULLAVE TË HOLLËSISHME NË LIDHJE ME STANDARDET E MARKETIMIT DHE TREGTIMIT TË VEZËVE”
  • Udhëzim i Ministrit Nr.20, datë 25.11.2010 “Për zbatimin e programeve paraprake të praktikave të mira të higjenës, praktikave të mira të prodhimit dhe proçedurave të bazuara në analizen e rreziqeve dhe pikave kritike të kontrollit (HACCP) në stabilimente ushqimore”
  • Udhëzim i Ministrit Nr.21, datë 25.11.2010 “Kërkesat specifike të higjenës dhe kontrollet zyrtare për produktet me origjinë shtazore
  • Udhëzim i Ministrit Nr.22, datë 25.11.2010 “Kushtet e përgjithshme dhe të veçanta të higjenës për stabilimentet e ushqimit dhe operatoret e bisnesit ushqimor”.
  • Udhëzim i Ministrit Nr.23, datë 25.11.2010, Kërkesat specifike të higjenës për mishin dhe produktet e mishit, duke përfshirë produktet e mishit, mishin e grirë dhe mishin e ndarë në mënyre mekanike”.
  • Udhëzim i Ministrit Nr.25, datë 25.11.2010 “Kushtet e higjenës dhe kontrollet për molusqet e gjalla bivalvore, peshkun dhe produktet e peshkimit”

Pyetje?

Na kontaktoni nëpërmjet e-mail ose numrit të telefonit.

Koordinatori për të Drejtën e Informimit: Z. Besjan Osmanaj

E-mail: Besjan.Osmanaj@aku.gov.al

  • 0800 7575
  • info@aku.gov.al
  • Adresa: Bulevardi Zogu i I-rë, Godina nr. 13, Njësia Administrative Nr. 9, Tiranë, Shqipëri

Autoriteti Kombetar i Ushqimit

  • Politikat e Privatësisë

  • DENONCIME PËR PËRFSHIRJEN E PUNONJËSVE TË INSTITUCIONIT NË VEPRIMTARI POLITIKE APO NË MBËSHTETJE TË NJË SUBJEKTI ZGJEDHOR APO TË KANDIDATIT NË ZGJEDHJE

  • Mundësi Punësimi

Ky website u krijua me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian përmes Projektit për Siguri Ushqimore. Përmbajtja e tij është përgjegjësi vetëm e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e Bashkimit Evropian.

Menu
  • Rreth Nesh
    • Si punojmë ne
      • Historiku
      • Funksionet
      • Organigrama
    • Legjislacioni
      • Ligje
      • VKM
      • Modele Certifikatash
      • Check-Lista
      • LISTA e PMB-ve
      • Lista e Produkteve Mjekësore Veterinare të regjistruara në Republikën e Shqipërisë
      • Urdhra
      • Udhëzime
      • Marrëveshje
    • Drejtuesit
    • Transparenca
    • Donatorët
    • Video
    • Mundësi Punësimi
  • Konsumatori
    • Opinione Shkencore
    • Ushqim i Sigurt
    • Në Shtëpi
      • Gatimi
      • Ftohja
      • Higjiena
      • Shqyrtim i Fakteve mbi Ushqimin
    • Blerja dhe Konsumi
      • Afatet e Përdorimit
      • Alergjitë dhe Intolerancat
      • Mashtrimi Ushqimor
      • Udhëzues për mishin
    • Helmimi në Ushqime
      • Kampilobakteri
      • Salmonela
      • E.coli
      • Listeria
    • Këshilla për Sigurinë Ushqimore
      • Qumështi
      • Mishi
      • Ekspozimi ndaj substancave kimike në plastikë
      • Akrilamidi
    • Alergjitë Ushqimore
    • Këshilla Dietike
      • Dieta
      • Vlerat Ushqyese Ditore
  • Biznesi
    • Licencimi
    • Pikat e Inspektimit Kufitar
    • Etiketimi
    • Udhëzues Biznesi Specifik
      • Ushqimi për Kafshë
      • Eksporte
      • Stabiliment përpunimi peshku
      • Stabiliment përpunimi mishi
      • Pije Alkolike
      • Stabiliment përpunim qumështi
  • Lajme dhe Njoftime
    • Lajme
    • Njoftime
    • RASFF
    • EFSA
    • Koordinatori për të drejtën e Informimit
    • Pyetje të shpeshta
  • Publikime
Twitter Facebook Instagram