Category Archives: Lajmet e fundit

12 Dec
0

Dioksina dhe bifenilet e poliklorinuara (PCB)

Dioksina dhe bifenilet e poliklorinuara (PCB) janë kimikate toksike që janë të vazhdueshme në mjedis dhe grumbullohen në zinxhirin ushqimor. Prania e tyre në mjedis, në Evropë ka rënë që nga vitet 1970, pas përpjekjeve të bashkërenduara nga autoritetet publike ...

Lexo më shumë
11 Dec
0

Shtesat ushqimore

Shtesat ushqimore (suplementet) janë burime të përqëndruara të lëndëve ushqyese (dmth. minerale dhe vitamina) ose substanca të tjera me një efekt ushqyes ose fiziologjik që tregtohen në formën “dozë” (p.sh. pilula, tableta, kapsula, lëngje në doza të matura). Një gamë ...

Lexo më shumë
05 Dec
0

Inspektorët e peshkut marrin pjesë në trajnimin rreth HACCP të organizuar nga Projekti i Sigurisë Ushqimore, financuar nga BE

Inspektorët e Drejtorive Rajonale të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit (AKU) në Tiranë, Elbasan, Vlorë, Sarandë, Lezhë si dhe 12 përfaqësues nga inspektorët e peshkut morën pjesë në trajnimin për analizën e riskut dhe pikat kritike të kontrollit (HACCP), të organizuar ...

Lexo më shumë
22 Nov
0

Përmbledhja e veprimtarisë javore të AKU (15-21 Nëntor).

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në kuadër të përmbushjes së misionit të tij, gjatë kësaj jave ka kryer veprimtaritë e përmbledhura si më poshtë :  Janë realizuar 1,979 kontrolle zyrtare në total në stabilimentet e Operatorëve të Biznesit Ushqimor dhe në ...

Lexo më shumë
21 Nov
0

AKU/Konferencë për shtyp në kuadër të çeljes së fushatës sensibilizuese për OBU

  Ditën e sotme Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit mbajti një konferencë për shtyp me qëllim deklarimin e hapjes së fushatës sensibilizuese për Operatorët e Biznesit Ushqimor dhe konsumatorët në vend me moton “Së bashku në funksion ...

Lexo më shumë