Category Archives: Lajmet e fundit

04 Nov
0

Takim dypalësh mes AKU dhe ISUV

Në ambientet e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit u zhvillua një takim me përfaqësuesit e Institutit të Sigurisë Ushqimore dhe Veterinarisë (ISUV) me fokus dakordësimin e planit vjetor për marrjen e mostrave dhe kryerjen e analizave laboratorike. Nga ana e të ...

Lexo më shumë
01 Nov
0

Përmbledhja e veprimtarisë javore të AKU (25-31 Tetor)

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në kuadër të përmbushjes së misionit të tij  , gjatë kësaj jave ka kryer veprimtaritë e përmbledhura si më poshtë:  Janë realizuar 1854 kontrolle zyrtare në total në stabilimentet e Operatorëve të Biznesit Ushqimor dhe në Pikat ...

Lexo më shumë
01 Nov
0

Veprimtaria e Drejtorisë Rajonale të AKU Vlorë (28-31 Tetor)

Drejtoria Rajonale e AKU Vlorë gjatë periudhës 28-31 tetor, në vijim të kontrolleve rigoroze për të monitoruar zbatimin e plotësimit të kërkesave ligjore⚖ nga operatorët e biznesit ushqimor, verifikimin e plotësimit të kushteve dhe kritereve për licencim të subjekteve dhe ndjekjen ...

Lexo më shumë
31 Oct
0

Takim prezantues në kuadrin e Projektit “Food Safety”

  Gjatë takimit prezantues të Drejtorit të Përgjithshëm të AKU-së, Robert Lili, me Team Leader-in e Projektit “Food Safety” financuar nga BE, Michael Parker, mbajtur ditën e sotme, u diskutuan shtyllat kryesore të implementimit të këtij projekti në Shqipëri 🇦🇱, impaktin ...

Lexo më shumë
30 Oct
0

Ëmbëlsuesit

Embëlsuesit janë aditivë të ushqimit të cilët përdoren: Për të dhënë një shije të ëmbël në produktet ushqimore, Si ëmbëlsues të tavolinës. Si për të gjithë aditivët ushqimorë, ëmbëlsuesit janë substanca të rregulluara të cilat i nënshtrohen vlerësimit të sigurisë ...

Lexo më shumë