Trajnim “Mbi menaxhimin e sëmundjeve  zoonotike”

Është organizuar në Hotel Tirana trajnimi dy ditor, organizuar nga WHO(Organizata Botërore e Shëndetësisë), FAO (Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë) dhe EFSA ( Autoriteti Evropian për Sigurinë Ushqimore) workshop-i “Mbi menaxhimin e sëmundjeve  zoonotike” bazuar në qasjen “Një shëndet”.

Gjatë këtij trajnimi, ku morën pjesë edhe përfaqësues nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, u diskutua rishikimi strategjik i përgjegjësive të kërkuara nga burimet njerëzore zyrtare për të siguruar menaxhimin efektiv të sëmundjeve zoonotike.

Gjithashtu u diskutua edhe mundësia e rishikimit të profesioneve dhe nevojave  për të mbuluar në mënyrë të përshtatshme funksionet multisektoriale një shëndet për menaxhimin e sëmundjeve zoonotike.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme