AKU bllokon produktet e paetiketuara dhe ndëshkon me “Gjobë” subjektin

Nga kontrolli i kryer nga Sektori i Monitorimit dhe Hetimit Ushqimor në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të AKU Korçë në subjektin me iniciale “D.A.”, u konstatuan produkte ushqimore të papajisura me kundra etiketë në gjuhën shqipe si dhe subjekti nuk dispononte sistemin e gjurmueshmërisë për shpërndarjen e produkteve.

Për shkeljet e konstatuara ndaj subjektit u vendos masë administrative “Gjobë” me vlerë 150’000 lekë si dhe u bllokua sasia e produkteve të etiketuara në kundërshtim me ligjin deri në etiketimin ose kthimin e tyre.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme