Gjatë ushtrimit të aktivitetit për ditën e sotme, AKU ka kryer 146 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorë të biznesit ushqimor të kategorive

Gjatë ushtrimit të aktivitetit për ditën e sotme, AKU ka kryer 146 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorë të biznesit ushqimor të kategorive: furra buke, stabiliment përpunim qumështi, stabiliment veze, njësi tregtimi për fruta perime, bulmeti dhe mishi,etj.
 
Drejtoritë Rajonale të AKU- së kanë ushtruar veprimtarinë e tyre në bazë të planit vjetor të inspektimit me bazë risku, mbi bazën e denoncimeve të ardhura në rrugët e komunikimit të institucionit (info@aku.gov.al / nr. Gjelbër 08007575).
 
Gjatë kontrolleve zyrtare sot janë dhënë 20 masa administrative me paralajmërim për aktivitet jo në përputhshmëri me kornizën ligjore dhe rregullatore të sigurisë ushqimore.
 
Referuar Planit Vjetor të Marrjes së Mostrave me bazë risku janë marrë 16 mostra për analizim të treguesve fiziko-kimikë dhe mikrobiologjikë në produkte të ndryshme: produkte mishi, bulmeti si dhe farë gruri për fuqinë mbirëse.
 
Na kontaktoni për çdo problematikë, pasi jemi në shërbimin tuaj dhe në këtë angazhim jemi bashkëpunëtorë!
 

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme