Sot AKU ka kryer 91 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorët e biznesit ushqimor të kategorive të ndryshme

 
Sot AKU ka kryer 91 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin në operatorët e biznesit ushqimor të kategorive të ndryshme, si subjekte me aktivitet: magazina fruta perime, thertore, anije peshkimi, fast food, stabiliment veze, etj.
 
Drejtoritë Rajonale të AKU- së kanë ushtruar veprimtarinë e tyre në bazë të planit vjetor të inspektimit me bazë risku, mbi bazën e denoncimeve të ardhura në rrugët e komunikimit të institucionit (💻info@aku.gov.al / ☎️nr. Gjelbër 08007575), mbi kërkesat për liçensim.
 
🚫Gjatë kontrolleve zyrtare në operatorët e biznesit ushqimor janë dhënë 17 masa administrative me paralajmërim për aktivitet jo në përputhshmëri me kornizën ligjore dhe rregullatore të sigurisë ushqimore. Gjithashtu u asgjësuan 54kg yndyrë bimore që ishte e bllokuar.
 
Referuar Planit Vjetor të Marrjes së Mostrave me bazë risku janë marrë 38 mostra 🔬në produkte ushqimore të kategorive të ndryshme, si fruta-perime per mbetjen e pesticideve, veze per tregues salmonele dhe produkte peshku ne kuader te monitorimit te molusqeve.
 
Na kontaktoni për çdo problematikë, pasi jemi në shërbimin tuaj dhe në këtë angazhim jemi bashkëpunëtorë!
 

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme