EFSA LANÇON FUSHATËN “BE ZGJEDH USHQIMIN E SIGURTE” NE DITËN BOTËRORE TE SIGURISË USHQIMORE

Ushqimi vjen në shumë forma. Disa janë të mëdha. Disa janë të vegjël. Disa janë të bukur dhe me shkëlqim. Të tjerët, jo aq shumë. Disa janë të shijshme. Të tjerët, mirë … është çështje shijeje. Por, ju pëlqen apo jo dhe nga vijnë, mund të besoni se ushqimi juaj është i sigurt. Dhe kjo falë shkencës.
 
Konsumatorët evropianë janë ndër më të mbrojturit dhe të informuarit në botë për rreziqet e zinxhirit ushqimor. Sistemi i sigurisë së ushqimit në BE i jep çdo qytetari evropian të drejtën të dijë se si prodhohet, përpunohet, paketohet, etiketohet dhe shitet ushqimi që ata hanë. Si pjesë e këtij sistemi, ekspertët e paanshëm të EFSA rishikojnë të dhënat shkencore dhe studimet për të vlerësuar rreziqet e ushqimit. Dhe në një zinxhir ushqimor të ndërlidhur, EFSA bashkëpunon me autoritetet kombëtare të sigurisë ushqimore në të gjithë Evropën, partnerët kombëtarë dhe organet ndërkombëtare, në mënyrë që evropianët të shijojnë vaktet e tyre me qetësi të plotë.
 
#EUChooseSafeFood
 
Këtë Ditë Botërore të Sigurisë Ushqimore, EFSA po fillon fushatën e saj të komunikimit #EUChooseSafeFood që do të zhvillohet gjatë gjithë verës së vitit 2021. Ai synon të rrisë ndërgjegjësimin në lidhje me shkencën që qëndron pas ushqimit tonë dhe të tregojë historinë e shkencëtarëve që punojnë për t’u siguruar që është e sigurt. Qëllimi i tij i përgjithshëm është të inkurajojë qytetarët të mendojnë në mënyrë kritike për zgjedhjet e tyre të përditshme të ushqimit.
 

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme