AKU kryen 744 inspektime dhe monitorime  edhe si pjesë e Task-Forcës Anti Covid

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë vijuar  gjatë ditës së sotme inspektimet dhe monitorimet edhe si pjesë e Task-Forcës Anti Covid.

Gjatë inspektimeve nëpër biznese ushqimore janë dhënë 16 masa me paralajmërim përgjithësisht për rinovim të librezave shëndetësore dhe rinovim të analizave të ujit.

Referuar Planit të Marrjes së Mostrave janë marrë 32 mostra në monitorim të qumështit dhe në analizim të fruta-perimeve për mbetje pesticide.

AKU si pjesë e Task-Forcës vijon me monitorimet në të gjitha  kategoritë e bizneseve dhe në kopshte e shkolla për zbatim të protokolleve të sigurisë.

Gjithashtu janë këshilluar nga ana e Task-Forcës edhe qytetarë për mbajtje të detyruar të maskës, kundër përhapjes së coronavirusit.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme