AKU kryen 384 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të AKU-së kanë kryer gjatë ditës së sotme 384 inspektime dhe monitorime edhe si pjesë e Task-Forcës Anti-Covid.

Task-Forca vijon me monitorime dhe këshillime në të gjitha bizneset dhe nivelet e sistemit arsimor, në  respektim të protokolleve anti-covid.

Gjatë inspektimeve është dhënë një masë administrative në një subjekt ushqimor, pasi janë gjendur produkte ushqimore me afat të kaluar përdorimi dhe për rrjedhojë është bërë edhe bllokimi  i tyre.

Referuar Planit të Marrjes së Mostrave, janë marrë 26 mostra në monitorim të qumështit, por edhe në fruta-perime për analizim të mbetjeve pesticide.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon punën në terren në garantim të sigurisë ushqimore dhe mbrojtjes së shëndetit të konsumatorit.

 

#BashkëPërSigurinëUshqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme