AKU kryen 314 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë vijuar edhe gjatë ditës së sotme inspektimet dhe monitorimet edhe si pjesë e Task-Forcës Anti-Covid.

Task-Forca përveç monitorimit të bizneseve, po vijon çdo ditë edhe monitorimin e të gjitha niveleve të sistemit arsimor për zbatueshmërinë e protokolleve anti-covid.

Gjatë inspektimeve janë dhënë 16 masa me paralajmërim nëpër biznese ushqimore, për mungesë të rinovimit të librezave shëndetësore, mos sistemim të produkteve në ambientet e magazinimit si dhe mungesë të planeve 3D

Me kërkesë të vetë një subjekti është bërë asgjësimi i një sasie prej 38.1 ton produkte ushqimore me afat të kaluar përdorimi.

Referuar Planit të Marrjes së Mostrave janë marrë 24 mostra kryesisht në monitorim të qumështit.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vazhdon punën në terren në garantim të sigurisë ushqimore.

#BashkëPërSigurinëUshqimore

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme