Sheqerna dietike – te dhena te reja ne 2021 per vleresimin e sigurise

Koha e vlerësimit të EFSA-së për sigurinë e sheqernave dietike është rishikuar për shkak të ndikimit të pandemisë COVID-19 në rishikimin e vëllimit jashtëzakonisht të lartë të informacionit shkencor që merret në konsideratë.

Një konsultë publike për draftin e mendimit shkencor është planifikuar të zhvillohet në mes të vitit 2021 me miratimin përfundimtar që vjen para fundit të të njëjtit vit.

Ekspertët e ushqimit të EFSA-s janë duke u përpjekur të vendosin një nivel të sipërm të tolerueshëm të marrjes për sheqernat dietike totale / të shtuar / te lira, nëse të dhënat në dispozicion e lejojnë atë. Përndryshe, vlera të tjera mund të përdoren për të karakterizuar riskun. Këshillat shkencore do të ndihmojnë autoritetet kombëtare të japin rekomandime mbi konsumin e sheqernave dietike dhe të planifikojnë udhëzime dietike të bazuara në ushqime.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme