5 Çelësat për Siguri ushqimore

Poster “5 çelësat për ushqim më të sigurt”

Video e realizuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH)

WHO: Five keys to safer food (short version) – YouTube

 

Ç’të sheh syri, ta thotë goja. Nëse vëren probleme me standardet e higjenës në restorante apo markete, Telefono AKU në numrin e gjelbër 📞0800 7575 ose 📧info@aku.gov.al

#bashkëpërsigurinëushqimore 

Kjo video është pjesë e fushatës për Sigurinë Ushqimore, realizuar me mbështetjen e Projektit Për Siguri Ushqimore, i financuar nga Bashkimit Evropian.

Çudia më e madhe 3 ditë zgjat.
Siguria ushqimore 2 orë zgjat.

Pas gatimit, mos e lër ushqimin më shumë se dy orë në temperaturë ambienti. Ruaje në frigorifer.
Telefono AKU në numrin e gjelbër 📞0800 7575 ose 📧info@aku.gov.al

#bashkëpërsigurinëushqimore
Kjo video është pjesë e fushatës për Sigurinë Ushqimore, realizuar me mbështetjen e Projektit Për Siguri Ushqimore, i financuar nga Bashkimit Evropian.

Më thuaj a e lan pulën, Të të them se si ha.

Pula nuk duhet të lahet. Nga larja shpërhapen baktere. Sigurohuni që mishi i pulës të jetë 

  • i gatuar mirë në brendësi;
  • Pa mbetur aspak mish rozë;
  • Lëngjet nga gatimi të jenë të pastra, jo rozë.

 

Telefono AKU në numrin e gjelbër 📞0800 7575 ose 📧info@aku.gov.al

#bashkëpërsigurinëushqimore
Kjo video është pjesë e fushatës për Sigurinë Ushqimore, realizuar me mbështetjen e Projektit Për Siguri Ushqimore, i financuar nga Bashkimit Evropian.

Pyet 100 vetë, bej si di vetë!

Mos pyet 100 vetë, bej si di vetë!

Mos pyet 100 vetë, por lexoje ne etiketë!

Nëse vëren probleme me etiketat e produkteve,

Telefono AKU në numrin e gjelbër 0800 7575 ose info@aku.gov.al

#bashkëpërsigurinëushqimore

Kjo video është pjesë e fushatës për Sigurinë Ushqimore, realizuar me mbështetjen e Projektit Për Siguri Ushqimore, i financuar nga Bashkimit Evropian.

Sheh rrushi rrushin dhe piqet!

Sheh rrushi mishin dhe prishet!

Për të parandaluar kontaminimin e kryqëzuar, mbaj mishin, shpendët, peshkun, vezët të ndara nga

ushqimet e tjera të gatuara.

Telefono AKU në numrin e gjelbër 0800 7575 ose info@aku.gov.al

#bashkëpërsigurinëushqimore

Kjo video është pjesë e fushatës për Sigurinë Ushqimore, realizuar me mbështetjen e Projektit Për Siguri Ushqimore, i financuar nga Bashkimit Evropian.

Njëra dorë lan tjetrën, të dyja lajnë fytyrën.

Njëra dorë lan tjetrën, të dyja mbajnë mikrobet larg.

Laji duart përpara, gjatë dhe pas përgatitjes së ushqimit.

Higjiena e mirë parandalon përhapjen e sëmundjeve që merren nga ushqimet.

Telefono AKU në numrin e gjelbër 0800 7575 ose info@aku.gov.al

#bashkëpërsigurinëushqimore

Kjo video është pjesë e fushatës për Sigurinë Ushqimore, realizuar me mbështetjen e Projektit për Siguri Ushqimore, i financuar nga Bashkimi Evropian.