Category Archives: Lajmet e fundit

02 Mar
0

EFSA KA PUBLIKUAR NJË UDHËZIM SHKENCOR TË PËRDITËSUAR MBI APLIKIMET PËR AROMATIZUESIT E DUHANIT

EFSA ka publikuar udhëzime të azhurnuara për të dhënat shkencore që aplikantët duhet të përfshijnë në dosjet e tyre për autorizimin e një aromatizimi të ri duhani, si dhe për rinovimin ose modifikimin e autorizimeve ekzistuese. Aromatizuesit e duhanit autorizohen ...

Lexo më shumë
02 Mar
0

Sot AKU ka kryer 279 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, vijojnë pandërprerë inspektimet dhe monitorimet në të gjithë vendin me qëllim garantimin e sigurisë ushqimore. Gjatë ditës së sotme janë realizuar nga Drejtoritë Rajonale të AKU- së 279 inspektime dhe monitorime  në bazë ...

Lexo më shumë
01 Mar
0

Prezantimi i Raportit Vjetor 2020 i AKU

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit zhvilloi gjatë ditës së sotme pranë ambienteve të Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, analizën vjetore për vitin 2020, me pjesëmarrjen e Ministres së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Znj.Milva Ekonomi, Drejtuesin e Inspektoratit Qendror Z. Shkëlqim ...

Lexo më shumë
01 Mar
0

Sot AKU ka kryer 248 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, vijojnë pandërprerë inspektimet dhe monitorimet në të gjithë vendin me qëllim garantimin e sigurisë ushqimore. Gjatë ditës së sotme janë realizuar nga Drejtoritë Rajonale të AKU- së 248 inspektime dhe monitorime  në bazë ...

Lexo më shumë
27 Feb
0

NJË VLERËSIM I SHPEJTË I PËRBASHKËT NGA ECDC-EFSA PËR SHPËRTHIMIN E SALMONELËS

Një shpërthim shumë-vendesh i llojit të sekuences (ST) 11 të infeksionit Salmonella Enteritis, i lidhur me produktet e shpendëve në BE / EEA dhe Mbretërinë e Bashkuar   Midis Majit 2018 dhe Dhjetorit 2020, 193 raste njerëzore të llojit të ...

Lexo më shumë