Category Archives: Lajmet e fundit

01 Sep
0

AKU BLLOKON 55 TON “MIELL GRURI” NGA KOSOVA E SERBIA

Në kuadër të masave të përforcuara për sigurinë e cilësinë ushqimore të produkteve që importohen, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka konstatuar dhe bllokuar një ngarkesë prej 55 ton “miell gruri”. Trupa inspektuese e DRAKU, Kukës gjatë kontrollit të ushtruar në ...

Lexo më shumë
31 Aug
0

USHTONIN AKTIVITETIN MES PLUHURIT DHE MYKUT, AKU MBYLL 2 RESTORANTE NË BURREL DHE ULËZ

AKU në kuadër të kontrolleve për gjithë gamën e produkteve ushqimore në funksion të sigurisë ushqimore ka pasur në vëmendje edhe kontrollin në restorante. Trupa inspektuese e AKU-së evidentoi dy subjekte me aktivitet “Restorant” ku kryenin veprimtari në kundërshtim me ...

Lexo më shumë
30 Aug
0

AKU BLLOKON 1.6 TON MISH, PËRPUNOHEJ ILEGALISHT BRENDA NJË LLOTO-JE

Trupa inspektuese e DRAKU, Tiranë në bashkëpunim me krimin ekonomik kanë evidentuar një subjekt me aktivitet “Bar-Kafe/Lloto” që përpunonte ilegalisht mishin dhe nën produktet e tij në kushte skandaloze – për rrjedhojë sjell rrezikshmëri të lartë për sigurinë ushqimore. Konkretisht, ...

Lexo më shumë
29 Aug
0

KUSHTET SI NË MESJETË, AKU MBYLL RESTORANTET NË PALASË DHE KLOS

AKU gjatë kësaj stine ka kryer një vazhdimësi kontrollesh duke mbajtur nën trysni të gjitha subjektet tregtare, duke bërë që deri në këtë fazë të ketë eliminim e problemeve që mund të konstatohen nga produktet ushqimore. Konkretisht, gjatë aksionit që ...

Lexo më shumë
28 Aug
0

AKU AKSION NË FIER E BERAT, SEKUESTROHEN MISH NGA KAFSHË TË PARREGJISTRUARA DHE IDENTIFIKUARA

Në vazhdën e punës për disiplinimin e therjeve dhe të tregtimit të produkteve shtazore në funksion të sigurisë ushqimore, AKU ka evidentuar 2 subjekte që tregtonin mish të prodhuar në mënyrë të kundraligjshme – pra nga kafshë të paregjistruar e ...

Lexo më shumë