Category Archives: Lajmet e fundit

14 Nov
0

Në vijimësi po zhvillohen takime me Projektin “Food Safety” në kuadër të sigurisë ushqimore

Në ambjentet e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit u zhvillua takimi i radhës për përmirësimin e planit vjetor të monitorimit mbi bazë risku të AKU për vitin 2020, me asistencën e Projektit “Food Safety”, financuar nga BE.  Motoja e këtij takimi ...

Lexo më shumë
13 Nov
0

Drejtori i Përgjithshëm takim në PIK Durrës

Pika e Inspektimin Kufitar Durrës ishte ndalesa e rradhës e Drejtorit të Përgjithshëm të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, Robert Lili. Duke qenë porta më e madhe hyrëse e produkteve ushqimore në vend, Z. Lili monitoroi nga afër punën e inspektorëve ...

Lexo më shumë
12 Nov
0

Njoftojmë konsumatorët se: Nga verifikimet e bëra rezulton se në tregjet tona nuk ka produkt “Kek Luppo me arrё kokosi”.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nisur nga shqetёsimet e pёrcjella nё media/rrjete tё ndryshme sociale, nё lidhje me produktin “Kek Lupo me arrё kokosi”, tё importuar nga Turqia mёnjёherё ka identifikuar subjektet importuese tё kёtyre kategorive produktesh dhe ka ndёrmarrё procedurat ...

Lexo më shumë
11 Nov
0

Përmbledhje e veprimtarisë së DRAKU Durrës (28 Tetor–8 Nëntor)

  Në punë për Sigurinë Ushqimore Gjatë periudhës 28 Tetor–8 Nëntor, Drejtoria Rajonale e AKU Durrës ka kryer 122 inspektime, përkatësisht: Janë ushtruar 84 kontrolle në zbatim të Planit Vjetor me Bazë Risku nga ku për shkeljet e konstatuara janë ...

Lexo më shumë
09 Nov
0

Gripi Afrikan i derrit: zbulimi i hershëm është çelësi për të kontrolluar përhapjen

Mbikëqyrja e përmirësuar, komunikimi dhe bashkëpunimi janë thelbësore për kontrollimin e përhapjes së gripit Afrikan të derrave në Evropë, sipas një vlerësimi të ri të riskut të kryer nga EFSA (Autoriteti Europian i Sigurisë Ushqimore). Vlerësimi mat mundësinë e përhapjes ...

Lexo më shumë