Projekti për Sigurinë Ushqimore ka zhvilluar një trajnim me inspektorë të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, në lidhje me përpunimin e produkteve të peshkut. Janë diskutuar gjatë këtij trajnimi kushtet higjieno-sanitare për stabilimentet e prodhimit, përpunimit, paketimit dhe ambalazhimit, që nga momenti i pranimit të lëndës së parë, magazinimit, frigoriferët, tavolinat e përpunimit, higjiena e punonjësve etj. Gjithashtu janë trajtuar kontrollet për praninë e lagështisë, si tregues për krijimin e ambienteve për rritjen e mikroorganizmave patogjene dhe kontrollet për parazitë në peshq për stabilimentet e standardizimit, ku disa lloje kontrollohen për parazitë dhe disa për freski. Përvoja evropiane në fushën e sigurisë ushqimore, do të vijojë të ofrohet me trajnime nga Projekti për Sigurinë Ushqimore, në mbështetje të aftësive profesionale të trupave inspektuese të AKU-së, me qëllim mbrojtjen e shëndetit të konsumatorëve.
![](https://aku.gov.al/wp-content/uploads/2024/07/Foto-Bosnje-300x225.jpg)
Workshop i organizuar nga EFSA, në Sarajevë të Bosnje Hercegovinës mbi menaxhimin e krizave ushqimore
Menaxhimi i krizave ushqimore ishte në fokus workshop-it organizuar nga