AKU merr pjesë në tryezën e organizuar nga Qendra Shkencë dhe Inovacion për Zhvillim dhe Albanian Food Industry

AKU merr pjesë në tryezën e organizuar nga Qendra Shkencë dhe Inovacion për Zhvillim dhe Albanian Food Industry.
 
Tematika e kësaj tryeze ishte “Përmirësimi i Sigurisë Ushqimore në Shqipëri përmes kuadrit ligjor, dialogut dhe advokimit”.
 
Në këtë takim palët e interesit diskutuan aspekte të ndryshme dhe faktorë që ndikojnë në sigurinë ushqimore, siç është proçesi i therjes së kafshëve, gjurmimi i produktit, vendosja e etiketës tek produkti final, lëvizja e kafshëve, etj.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme

Informacion për Publikun

Autoriteti Kombetar i Ushqimit bën me dije qytetarëve që është në gadishmëri dhe veprim të menjëhershëm, me efektivitet të plotë për cdo rast të cënimit të Sigurisë Ushqimore me qëllim garantimin e konsumatorit vendas. Garantimi i sigurisë ushqimore është një proces dinamik, për të cilin stuktura qëndrore dhe ato ligj zbatuese përgjigjien rast pas rasti, pavarësisht ngjyrimeve politike dhe daljeve mediatike për tëtërhequr vëmendje.  Transparenca e komunikimit të riskut me publikun është gjithashtu një proces thelbësor në informacionin korrekt përkonsumatorin,