“Udhëzues për mishin dhe nënproduktet e tij, nga blerja deri në konsumin e tyre” 

Mishi është një burim shume i mirë proteinash, acidesh yndyrore, mineralesh dhe vitaminash por nga ana tjetër është një produkt i cili prishet lehtë pasi në kushte të caktuara siguron një mjedis të përshtatshëm për rritjen e mikroorganizmave të ndryshme patogjene.

Përzgjedhja nga konsumatori i mishit apo nënprodukteve te mishit, ruajtja si dhe përgatitja e tij përfshin një sërë faktorësh që lidhen drejtpërdrejtë me sigurinë por edhe me cilësinë e mishit. 

Ky udhëzues vjen në ndihmë të konsumatorit me informacione dhe këshilla për mishin nga momenti i blerjes, deri në konsumin e tij.

https://aku.gov.al/wp-content/uploads/2023/04/Udhezues-Mishi-nenproduktet-e-tij.pdf

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme

Informacion për Publikun

Autoriteti Kombetar i Ushqimit bën me dije qytetarëve që është në gadishmëri dhe veprim të menjëhershëm, me efektivitet të plotë për cdo rast të cënimit të Sigurisë Ushqimore me qëllim garantimin e konsumatorit vendas. Garantimi i sigurisë ushqimore është një proces dinamik, për të cilin stuktura qëndrore dhe ato ligj zbatuese përgjigjien rast pas rasti, pavarësisht ngjyrimeve politike dhe daljeve mediatike për tëtërhequr vëmendje.  Transparenca e komunikimit të riskut me publikun është gjithashtu një proces thelbësor në informacionin korrekt përkonsumatorin,