Zhvillohet takimi i radhës me ekspertet e Projektit të Sigurisë Ushqimore dhe Veterinarisë dhe stafit teknik të AKU për të diskutuar mbi forcimin e kapaciteteve profesionale të inspektorëve veterinere

Zhvillohet takimi i radhës me ekspertet e Projektit të Sigurisë Ushqimore dhe Veterinarisë dhe stafit teknik të AKU për të diskutuar mbi forcimin e kapaciteteve profesionale të inspektorëve veterinere.
 
Eksperti veteriner i ardhur nga Irlanda shpjegon programin që synohet të zbatohet për trajnimin e inspektorëve që kryejnë kontrollin zyrtar në thertore duke koordinuar bashkëpunimin e inspektorëve të AKU dhe institucioneve të tjera.
 
Programi i trajnimit planifikohet të ndahet në 2 module:
 
– Kushtet Higjienike dhe
– Inspektimi i produktit mish dhe do të shërbejnë si vlerë e shtuar në performancën e inspektorëve gjatë ushtrimit të detyrës.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme

Informacion për Publikun

Autoriteti Kombetar i Ushqimit bën me dije qytetarëve që është në gadishmëri dhe veprim të menjëhershëm, me efektivitet të plotë për cdo rast të cënimit të Sigurisë Ushqimore me qëllim garantimin e konsumatorit vendas. Garantimi i sigurisë ushqimore është një proces dinamik, për të cilin stuktura qëndrore dhe ato ligj zbatuese përgjigjien rast pas rasti, pavarësisht ngjyrimeve politike dhe daljeve mediatike për tëtërhequr vëmendje.  Transparenca e komunikimit të riskut me publikun është gjithashtu një proces thelbësor në informacionin korrekt përkonsumatorin,