Në bashkëpunim me Projektin për Siguri Ushqimore, disa këshilla për sigurinë ushqimore në shtëpi.

Keni dëgjuar për Salmonelën?
 
Ka disa ushqime me të cilat duhet të bëni shumë kujdes kur gatuani dhe kur i konsumoni.
 
A e dini cili është ushqimi me të cilin duhet pasur shumë kujdes në lidhje me Salmonelën?
 
 Na ndiqni nesër për postimin e përgjigjes së saktë.
 
 
Përgjigjja e saktë është Pula 🍗
Salmonela është një bakter që gjendet, rëndom, në zorrët e njerëzve dhe të kafshëve.
Ky bakter mund të jetë i pranishëm në mishin e pagatuar, pula, vezët dhe në qumështin e papërpunuar.
Helmimi ushqimor nga Salmonela, është sëmundje që shkaktohet kur bakteret e gjalla të Salmonelës që hyjnë në trup.
Bakteret mund të ngjiten pas qelizave që veshin zorrët, nga ku prodhojnë helme dhe sulmojnë qelizat e zorrëve.
 
 

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme

Informacion për Publikun

Autoriteti Kombetar i Ushqimit bën me dije qytetarëve që është në gadishmëri dhe veprim të menjëhershëm, me efektivitet të plotë për cdo rast të cënimit të Sigurisë Ushqimore me qëllim garantimin e konsumatorit vendas. Garantimi i sigurisë ushqimore është një proces dinamik, për të cilin stuktura qëndrore dhe ato ligj zbatuese përgjigjien rast pas rasti, pavarësisht ngjyrimeve politike dhe daljeve mediatike për tëtërhequr vëmendje.  Transparenca e komunikimit të riskut me publikun është gjithashtu një proces thelbësor në informacionin korrekt përkonsumatorin,