Në Budapest të Hungarisë, është zhvilluar nga BTSF (Better Training for Safer Food ) një trajnim në lidhje me kontrollin dhe zbatimin e harmonizuar të legjislacionit të BE-së për agjendët e përmirësimit të ushqimit, me qëllim që të informojë autoritetet rregullatore dhe kontrolluese për qasjen e re të miratuar për vlerësimin, autorizimin dhe kontrollin e aditivëve ushqimorë, aromatizuesve dhe enzimave.
Në këtë trajnim ku merrnin pjesë vendet anëtare të BE-së, kishte pjesëmarrje edhe nga vendet në proces aderimi si Shqipëria, e cila përfaqësohet nga specialistë nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, synohet të shpërndahen praktikat më të mira në interpretimin e kategorive ushqimore dhe specifikimet e aditivëve ushqimorë, përdorimin e bazës së të dhënave të aditivëve ushqimorë në BE, si dhe mbi zbatimin e legjislacionit të Agjentëve të Përmirësimit të Ushqimit(FIA), sipas llojit të ndërmarrjeve, operatorëve që përdorin (FIA) në produktet ushqimore, shpërndarësit me shumicë, shitës me pakicë etj.