“Të trajnuarit, trajnojnë”

“Inovacioni në ushqime dhe ushqimet e reja” ishte tema e diskutuar në trajnimin, bazuar nismës së Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, “Të trajnuarit, trajnojnë” kësaj here referuar programit “Parma School 2023”.

Gjatë trajnimit u diskutuan aspekte të ndryshme të inovacionit ushqimor dhe ushqimeve të reja, duke u nisur nga baza ligjore evropiane.

Një vëmendje e veçantë iu kushtua edhe metodikave të përftimit të ushqimeve të reja dhe proceset e autorizimit të tyre për konsum njerëzor. U trajtuan dhe modelet e vlerësimit të riskut dhe përfitimeve nga ushqimet e reja, si dhe mënyrat e komunikimit të riskut të tyre.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme

Informacion për Publikun

Autoriteti Kombetar i Ushqimit bën me dije qytetarëve që është në gadishmëri dhe veprim të menjëhershëm, me efektivitet të plotë për cdo rast të cënimit të Sigurisë Ushqimore me qëllim garantimin e konsumatorit vendas. Garantimi i sigurisë ushqimore është një proces dinamik, për të cilin stuktura qëndrore dhe ato ligj zbatuese përgjigjien rast pas rasti, pavarësisht ngjyrimeve politike dhe daljeve mediatike për tëtërhequr vëmendje.  Transparenca e komunikimit të riskut me publikun është gjithashtu një proces thelbësor në informacionin korrekt përkonsumatorin,