Gjatë ditës së sotme trupat inspektuese të Drejtorive Rajonale të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë kontrolluar subjektet ushqimore për garantimin e sigurisë ushqimore, si edhe monitorime apo këshillime në kuadër të respektimit të masave të shtuara për mospërhapjen e COVID-19.
- Janë kryer 100 monitorime dhe kontrolle zyrtare,
- Është vendosur 1 masë administrative “gjobë” në vlerën e 50 mijë lekëve në një subjekt me aktivitet “furrë buke” në Korçë, pasi u konstatua se tregtonte bukë të prera në shkelje të aktit normativ.
- Gjithashtu është dhënë 1 masë administrativë “paralajmërim” në një subjekt me aktivitet “furrë buke” në Berat, në të cilën nuk u vërejt të tregëtohej bukë e prerë, por në ambientet e tregtimit ndodhej prerësja e bukëve. Është bërë bllokimi dhe është lënë afat për largimin e saj nga ambientet e punës.
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit u bën thirrje të vazhdueshme të gjithë Operatorëve të Biznesit Ushqimor që të zbatojnë me rigorozitet të gjitha masat e marra nga AKU për shmangien e përhapjes së COVID-19.