Qëllimi kryesor ndaj Operatorëve të Biznesit Ushqimor, ka qënë udhëzimi i tyre për shtimin e kujdesit të higjenës në punë, kushte të mira higjenike gjatë prodhimit dhe tregtimit të produkteve ushqimore, mbajtja e dorezave dhe maskave, respektimi i distancës nga klientët, si dhe në mënyrë specifike subjektet me aktivitet “Furrë buke” janë këshilluar në tregtimin e produktit ushqimore “bukë” në gjendje të paprerë, për të shmangur në këtë mënyrë intoksikimin e saj.
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do të vijojë monitorimin e OBU-ve në të gjithë vendin për zbatimin në mënyrë rigoroze të udhëzimeve dhe këshillave të dhëna me qëllim shmangjen e përhapjes së COVID-19, duke garantuar kështu sigurinë ushqimore në vend dhe mbrojtjen e jetës dhe shëndetit të konsumatorëve.
❗️ FRIKË ASPAK, KUJDES PO