Inspektorët e Drejtorive Rajonale të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit (AKU) në Tiranë, Elbasan, Vlorë, Sarandë, Lezhë si dhe 12 përfaqësues nga inspektorët e peshkut morën pjesë në trajnimin për analizën e riskut dhe pikat kritike të kontrollit (HACCP), të organizuar nga Projekti i “Sigurisë Ushqimore”, një program katër-vjeçar i financuar nga Bashkimi Europian për të mbështetur forcimin e sigurisë ushqimore, veterinarisë dhe mbrojtjes së bimëve në Shqipëri.
Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit Robert Lili shprehu falenderimet dhe mbështetjen e tij në organizimin e këtyre trajnimeve. Z. Lili theksoi se Shqipëria ka burime të konsiderueshme për peshkim dhe përdorimi i tyre sipas standarteve më të mira europiane është një temë e rëndësishme dhe në fokus për institucionin që ai drejton.
Michael Parker, Drejtues i Projektit, falenderoi inspektorët pjesëmarrës duke i siguruar ata që ky është vetëm fillimi në ndihmën që Projekti i “Sigurisë Ushqimore” do të japë në sektorin e peshkimit.
“HACCP për Inspektorët e Peshkut” u prezantua nga Maeve Cairney, eksperte e sigurisë ushqimore, e cila përçoi eksperiencën e saj në këtë trajnim.
Si një vend kandidat për antarësim në BE, Shqipëria ka filluar procesin e përafrimit të standarteve të sigurisë ushqimore me ato të Bashkimit Europian dhe këto trajnime do të jenë një vlerë e shtuar duke ndihmuar në lehtësimin e këtij procesi.
Siguria Ushqimore është sfidë e përbashkët për të cilën nevojitet kontributi i gjithësecilit!
Për Sigurinë e Ushqimit që Konsumon dhe Ruajtjen e Shëndetin tënd, Bashkëpuno me AKU
info@aku.gov.al | “ShqipëriaqëDuam” | 08007575 (numri jeshil pa pagesë)